Politika

SNS potvrdio naše pisanje – izbori u nedelju NISU BILI IZBORI ZA MAJDANPEK

U nedelju 2. septembra, objavili smo tekst pod naslovom “zašto su izbori u Majdanpeku farsa”, u kome smo skrenuli pažnju da ono što se u toj opštini dešavalo bilo je svetlosnim godinama udaljeno od nečega što jedni lokalni izbori treba da predstavljaju.

Ukoliko ste propustili, pročitajte ovde:

Zašto su izbori u Majdanpeku farsa?

Izbori su se završili, rezultati su došli, domaćin je i na ovoj privatnoj žurci pobrao najveće simpatije i cela farsa je donekle bila kompletna. Onda su krenula da stižu saopštenja takozvanog pobednika i apsolutno su potvrdili sve ono što smo u tekstu i napisali – nikakvi lokalni izbori ovo nisu bili.

Hajde za trenutak da zanemarimo činjenicu da je “informer” uvideo nepostojećeg protivnika, jer niti Đilas niti “Savez za Srbiju” nisu na ovom cirkusu učestvovali, ali ponovo se skreće teza da je Vučić pobedio, odnosno čak i ubio.

Vučić ne živi u Majdanpeku, Vučić se ne bavi lokalnim problemima Majdanpeka i Vučić nije trebao ni da učestvuje na lokalnim izborima u Majdanpeku.

Još gore da bude, rezultati ovih izbora NISU I NE SMEJU DA BUDU ozbiljna provera šta narod misli o kosovskoj politici.

Lokalni izbori u jednoj opštini ne treba da imaju dodirnih tačaka sa državnom politikom, to mora da budu dve potpuno odvojene strane.

Probajte da odete u bilo koju razvijenu državu, na primer u Nemačku, ili Norvešku i tamo pitajte da li se na lokalnim izborima glasa za državne lidere i nacionalnu politiku, a onda isto to pitanje postavite u, na primer Burundiju, Etiopiji ili Somaliji. Dobićete 2 potpuno različita odgovora, ali samo jedan će ličiti na ono čime nas naprednjački režim truje. Pogađate koji? E upravo Vučićeva politika našu državu pretvara u zemlju trećeg sveta, zemlju gde se na lokalnim izborima ne priča o lokalnoj politici, gde se ne rešavaju lokalni problemi stanovništva, već se tu hrani ego diktatoru koji želi da se apsolutno svako pitanje i svaki segment naših života posveti njemu.

I zaista dok je tako, ovde ne može da bude bolje. Ne možete da gradite uspešnu i modernu državu ako nemate institucije, ako se sve odluke u životu svode na to da li podržavate Vučićevu politiku ili ne. Da li će ovim tempom bolesni egocentrik krenuti da se kandiduje i za sve moguće mesne zajednice, skupštine stanara, pa što da ne i “izbore” za predsednike odeljenskih starešina, to je upravo taj nivo ka kojem težimo.

Nažalost, narod u Majdanpeku nije dobro razumeo šta se dešava i SNS je odneo pobedu, nećemo sada ulaziti u dublju analizu, ali tih 65% koliko god velikih zvučalo, u svim uslovima u kojima su izbori održani i nisu procenat koji je Vučić očekivao i kojim se nadao.

Da ostavimo te izbore iza nas, ali da shvatimo i da razumemo da je SNS još jednom dokazao da ga ne zanimaju stanovnici Majdanpeka – a samim tim ga ne zanimo ni mi koji tamo ne živimo i pre nama se isto ponaša. I ako razumemo ova obaveštenja i poruke koje nam nakon “lokalnih izbora” naprednjački režim šalje, onda možemo da kažemo da smo na izborima u nedelju pobedili.

(Izvor: gerila.rs)

Comments

comments