DruštvoPolitika

SNS predsednik opštine: Hvala vam od srca, sad mogu da nastavim da kradem!

Kada čujemo reč cirkus prva asocijacija nama u Srbiji može da bude i SNS! Naravno, ova organizacija pod vođstvom notornog kriminalca i lažova AV je pre svega mafijaški kartel, ali ponekad može da bude i urnebesno smešna, naročito kada njihovi botovi koji sede u gradskim skupštinama širom zemlje krenu da sa svojim tačkama.

Poslednje što smo imali priliku da vidimo od ovog cirkusa/kartela (izaberite šta vam je draže) je predstava u Kuli, varoši u srednjoj Bačkoj. Tamošnji predsednik opštine Perica Videkanjić je u sukobu interesa zato što su privatni poslovi njega i njegove porodice “u klinču” sa funkcijom koju obavlja.

Firma rođenog brata predsednika opštine Kula dobila je višemilionski vredne poslove sa javnim preduzećima, dok je zanatska radnja njegove supruge po pravu prečeg zakupa dobila blizu 240 hektara državnih oranica.

Zbog toga je došla preporuka iz Agencije za borbu protiv korupcije da bude smenjem sa mesta predsednika opštine. Organizovano je glasanje, a pre toga su na scenu stupili odbornici vladajućeg SNS kartela.

Za reč su se javili gotovo svi odbornici Srpske napredne stranke u sali, uglas podvlačeći da predsednik opštine nije učinio ništa loše.

“Ja mogu da zamerim predsedniku samo što se previše daje, čak i više nego što treba, a možda se malo daje svojoj porodici. Mislim da bi svi u ovoj sali trebalo da stoje mirno kad čovek uđe”, navodi Goran Kovačević iz SNS.

Snežana Mrkaić, iz iste stranke, dodaje: “Mi danas branimo sebe. Moramo biti ponosni, samouvereni, spremni. Mi smo odbornici, a jedan od nas je i naš predsednik. Naš predsednik voli svoje sugrađane. Uvek je plemenit”.

“Naš narod ima jednu uzrečicu – džukelama ne treba braniti da laju, to im je posao. Perice Videkanjiću, imaš punu moju podršku, mene i moje porodice! Hvala”, istakao je Dragutin Medojević iz SDPS.

Puna podrška potvrđena je i na glasanju. Za smenu glasalo je troje odbornika demokrata i Ruske stranke, dva odbornika SPS-a bila su uzdržana, a svi ostali – bili su protiv.

Na to, poručio je Videkanjić: “Ja bih samo rekao odbornicima, iz sveg srca – hvala vam”.

Pa posle neka neko kaže da SNS nije komičan. Štaviše – tragikomičan!

Comments

comments