Politika

“SNS pričom o “popravljanju klime” krije da nema većinu za poklanjanje aerodroma”!

Zbog, kako kaže predsednica Gradskog odbora Nove stranke u Nišu Marija Blagojević, kupovine vremena i zbijanja naprednjačkih redova, vladajuća većina u Nišu namerno blokira rad gradske Skupštine. Kaže i da su odnosi unutar SNS narušeni panikom usled neuspelog pokušaja “najsramnije otimačine u istoriji naprednjačke vlasti u Nišu”, otimanja aerodroma.

U Novoj stranci ističu da uprkos mnoštvu gradskih problema, Skupština (u zgradi na slici ispod) nije zasedala već 2 meseca, a da takvu blokadu niški naprednjaci, na čelu sa poverenikom Zvezdanom Milovanovićem, pravdaju lažnim izgovorima o nekakvim „radovima na popravci klima uređaja“.

Podsećamo građane da su klimatizacija i njena ispravnost, tačnije prevođenje sa zimskog na letnji režim rada, bila navodni razlog i za zabranu „Otvorene skupštine“ u organizaciji udružene opozicije Niša, iako je sala Skupštine grada bila u potpunosti funkcionalna i nikakvi se radovi u njoj nisu izvodili. Opozicionarima i građanima najgrublje je uskraćeno pravo na korišćenje sale, kao i pravo da debatuju o gorućoj temi o otimanju aerodroma – ističe Blagojevićeva.

PROČITAJTE JOŠ: PREVARANT: SNS-OV NARODNI POSLANIK UZEO 600 HILJADA ZA PUTNE TROŠKOVE, A ŽIVI U BEOGRADU!

Ona je podsetila i na reči visokog funkcionera SNS Darka Glišića, koji je izjavio da je za problem sa aerodromom kriva lokalna, naprednjačka vlast, te da ih u narednim danima čeka “čistka“, a sve po spisku iz njegove čuvene “beležnice“.

Čemu čistka i strah od Skupštine u redovima hrabrih naprednjaka? Da li je ovo uvertira u uvođenje prinudne uprave? Čekaju li Niš vanredni lokalni izbori? Da li se “klima“ skupštinska većina oko odluke o aerodromu, jer su odbornici vladajuće većine, možda, ipak shvatili da su prvo Nišlije pa tek onda naprednjaci – upitala je Blagojevićeva (na slici ispod).

Predsednica niškog odbora Nove stranke poručila je da Niš nije dužan da trpi štetu usled blokade gradskog parlamenta i unutrašnjih sukoba vladajuće stranke, te da za to neko mora da odgovara.

Dodaje da su niški naprednjaci “najnesposobnija garnitura u istoriji Niša ikada”, ali da su ipak postigli jedan uspeh. Svojim nakaradnim delovanjem uspeli su da ujedine nišku opoziciju.

PROČITAJTE JOŠ: GRADOVI I OPŠTINE MORAJU UNAPRED DA KUPUJU KARTE ZA NOVI FILM LAZARA RISTOVSKOG?!

Podsetimo, gradska vlast odlučila je da pokloni aerodrom državi. Nezadovoljne tom odlukom, Nišlije su protestovale, a opozicija i građanska udruženja tražila su smenu gradskog rukovodstva. Ministarka saobraćaja došla je u Niš i rekla da referendum o predaji aerodroma nije potreban. Dodala je i da niška vazdušna luka nema nikakve veze sa koncesijom za beogradski aerodrom, ali je predsednik Vučić demantovao ministarku.

U debati Južnih vesti, učesnici su naveli da su “sva opravdanja za poklanjanje aerodroma laž”. Vrh niškog SNS zatim pozvan je na tajni sastanak u Beograd.Konačnu odluku o svemu trebalo je da donesu odbornici Skupštine grada u utorak 10. aprila, ali je sednica odložena zbog, kako su saopštili iz Parlamenta, “dezinformacija interesnih grupa”, a iz vrha niškog SNS-a najavili su Vučićev dolazak u Niš. Građani su na zboru, javnim glasanjem, odbili predaju aerodroma.

Ništa značajnije se nije promenilo ni nakon dolaska Vučića u Niš, osim što je on rekao da se neće ljutiti na odbornike svoje stranke koji glasaju po savesti.

Inače, iako je predsednik Skupštine grada Rade Rajković još za prošlu nedelju najavio sastanak šefova odborničkih grupa i sednicu na kojoj bi se odlučivalo o budućnosti niškog Aerodroma “Konstantin Veliki” u “što kraćem roku”, ni sastanka, ni datuma sednice još nema.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO, KRALJEVČANI: PROTEST NADMAŠIO OČEKIVANJA, NOVO OKUPLJANJE U SREDU!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments