Politika

(VIDEO) SNS stoji iza fašista u Srbiji!

Poslanica Nove stranke u Skupštini Srbije Marinika Tepić izjavila je u Novom danu da se, povodom pretnji koje su joj upućene, oseća jezivo i podseća da su se grafiti: “Marinika shvati, nećemo stati” pojavili prvi put 13. decembra odnosno dan nakon što je SNP 1389 objavio tekst u kom se kaže da “ako država stane, mi nećemo stati”.

Ona ocenjuje da je “krajnje vreme da se ohrabre tužioci i da počnu da rade svoj posao jer policija ne može bez naloga tužilaca ništa da radi”, dodajući da je imala odlično iskustvo sa inspektorima.

“Republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac ili je nestala ili je zaspala u svom komforu. Više puta sam joj se obratila, kao i druge organizacije civilnog sektora koje se bave ovom problematikom i mislim da je ona ‘usko grlo’ i apelujem javno da ako ona ne može da se probudi, da je neko probudi i podseti za šta prima platu”, izjavila je Tepić, poslanica Nove.

Predstavljajući hronologiju događaja, Tepić je podsetila da su napadi na nju kuliminirali 2. novembra 2017. kad je u Skupštini Srbije postavila pitanje šta međunarodno prepoznati fašisti Džim Doson i Nik Grifin traže u Srbiji, nakon što im je zabranjen ulazak u susednu Mađarsku.

“Fotografije sa njihovih ličnih profila pokazale su da se oni kreću po Kosovu i Metohiji noseći, kako oni kažu, donacije. Ali to nisu lekovi niti hrana nego maskirna oprema, nešto što liči na militarističku opremu”, kaže ona.

Tepić ima utisak da domaća javnost nije prepoznala aktivnosti Dosona i Grifina, te da je od direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića dobila odgovor da niko u Kancelariji ne zna ništa o njima.

“Sam Doson, dan kasnije, objavio je fotografiju i otvorio vrata cele ove njihove strategije sa MIšom Vacićem – u službenim prostorijama Vlade Srbije, u Palati Srbije, u kancelarijama za Kosovo i Metohiju, odgovarajući meni šta ja sad gunđam kad su oni doborodošli u zvanične institucije Republike Srbije”, istakla je Tepić.

Nakon toga, 23. novembra, Tepić kaže da je u Narodnoj Skupštini postavila pitanje zašto Marko Đurić laže.

“Tad kreće čitav proces harange protiv mene lično, 26. ili 27. novembra Tomislav Lovreković objavljuje intervju sa istim tim Dosonom. Potom ja na vašoj televiziji najavljujem da ćemo inicirati zabranu Nacionalnog srpskog fronta, organizacije za koju smatramo da je paravan za delovanje Gorana Davidovića Firera koji je već deset godina u bekstvu”, podseća ona.

Tepić kaže da je policiji prijavila i Mišu Vacića, ali da se može videti da on “napreduje u svojoj saradnji sa Srpskom naprednom strankom (SNS)”.

“Kako je moguće da se Srpska desnica osniva u prisustvu potpredsednika Glavnog odbora SNS Milenka Jovanova, kako je moguće da ja dva meseca alarmiram da je nemoguće da dvojica stranih državljana mogu da nađu bezbedno utočište za političko delovanje u Srbiji koja želi sutra da bude deo EU. Ćutanje o tome je pogrešno”, smatra Tepić.

Ona dodaje da je pismo domaćoj i međunarodnoj javnosti uputila 19. januara “o narastajućem fašizmu pod kapom državne stranke” nakon što je dobila pouzdane informacije da je ekstremni desničari i fašisti iz Srbije u kontaktima u inostranstvu interno nazivaju “Džo”.

“Aludirajući na britansku parlamentarku Džo Koks koju je neki ekstremista, zadojen takvim tekstovima i propagandom, ubio nasred ulice”, kaže ona.

(izvor: N1)

Comments

comments