Politika

Sporazum Beograda i Prištine znači amnestiju za sve zločince na Kosovu?!

Neke međunarodne diplomate su šokirane kada su saznale da deo konačnog sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije može biti i amnestija za ratne zločine izvršene tokom rata na Kosovu 1998-1999. godine, piše Koha ditore, lista na albanskom jeziku sa Kosova i Metohije.

PROČITAJTE JOŠ: PUF: “NE PLAŠIMO SE VUČIĆA, PA NAS NEĆE UPLAŠITI NI NJEGOVI POLTRONI KOJI NAS BLATE”

Poverljivi izvori dnevnika su kazali da su takav predlog čuli od zvaničnika Prištine i da postoji spremnost pregovarača u Prištini i Beogradu da se tako nešto realizuje.

Prema diplomatskim izvorima, amnestija bi važila za obe strane uključene u ratu na Kosovu, dok bi kao rezultat toga moglo biti i rasformiranje Specijalnog suda za ratne zločine bivših visokih oficira Oslobodilačke vojske Kosova.

Kabinet predsednika Kosova je indirektno potvrdio da može biti amnestije, Vlada i partije na vlasti nisu komentarisale takvu mogućnost, dok je opozicija protiv toga.

PROČITAJTE JOŠ: GRBOVIĆ JE BEZ IKAKVOG MENADŽERSKOG ISKUSTVA DOBIO NA UPRAVLJANJE “ŠTARK ARENU”

U kabinetu predsednika Kosova nisu govorili o tome može li rezultat amnestije biti rasformiranje Specijalnog suda.

Činjenica je da se u Srbiji trenutno samo nagađa kakav će biti sporazum između Beograda i Prištine. Aleksandar Vučić o tome uporno ćuti, tako ne javnost u našoj zemlji ne može da dobije nikakve informacije “iz prve ruke”. Samim tim stvara se strah od tog sporazuma, u smislu toga šta on nosi. Ako se ova pretpostavka ispostavi kao tačna, biće to još jedan neverovatan i anticivilizacijski čin koji će biti ozakonjen.

Ubice nedužnih civila tokom sukoba u južnoj srpskoj pokrajini biće zauvek oslobođeni svake odgovornosti za svoja dela!

PROČITAJTE JOŠ: UNIŠTAVANJE PRAVNE DRŽAVE I TROŠENJE BEZ POLAGANJA RAČUNA: PO TOME PAMTIMO GODINU DANA “ANINE” VLADE!

(izvor: beogradski-glas.rs/gerila.rs)

Comments

comments