Društvo

SPS-ovac i učesnik afere “Kofer” krije da ima vilu od MILION EVRA!

Vladan Zagrađanin, predsednik Izvršnog odbora SPS-a i poslanik u Skupštini Srbije, živi u luskuznoj vili u elitnom beogradskom anselju Bežanijska kosa. Ovu nekretninu, koja vredi najmanje milion evra, prvi operativac socijalista nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, na šta ga Zakon obavezuje.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE JEDINI GRAD U SRBIJI KOJ NAPREDUJE: SVE JE BOLJE KADA SE NE MEŠAJU ŠEFOVI STRANAKA!

U dvorištu velelepne kuće, koja je opasana visokom ogradom, krije se i bazen. Ipak, ovaj imućni socijalista tvrdi da živi u poklonjenom stanu.

– Ma kakva kuća, ma kakva vila?! Živim u stanu koji sam dobio na poklon. Pa ne živim u parku, šta je sporno? Šta vas briga ko mi je poklonio – rekao je Zagrađanin.

Na insistiranje da otkrije čija je kuća na Bežanijskoj kosi (na slici ispod možete videti to naselje) i zašto je nije prijavio, on je odgovorio:

– Ma, kakva kuća, ja sam sirotinja, klasičan predstavnik levice. Nemam ja mnogo, dobro sam se oženio. To mi je osnovna stvar. Eto, žena me izdržava. Sve sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, tačno u bob je navedeno šta imam.

Na opasku da je jedina promena koju je prijavio činjenica da sada ima depozit u banci, on kaže da je i to samo privid.

– Nemam sada ni depozit. To sam imao za službeni put u Švedsku i onda morate da otvroite tekući račun gde treba da primite onu dnevnicu. To je jedino. Inače, nemam ni tekući, ni kartice, nemam ništa. Nemam ni upravne odbore – rekao je Zagrađanin i dodao da mu žena radi kao inženjer u jednoj privatnoj kompaniji.

PROČITAJTE JOŠ: DOŠLO JE VREME DA USTAVNI SUD ZABRANI RAD ŠEŠELJU I RADIKALIMA!

On se naknadno setio i da prima platu u SPS od 75.000 dinara, plus skupštinski paušal od 27.320 dinara.

Afera “kofer”

Zagrađanin je poznat po aferi “kofer”, zbog koje je u januaru u 2006. uhapšen u stanu tadašnjeg viceguvernera NBS Dejana Simića. Funkcioner SPS pojavio se u Simićevom stanu u društvu Ivice Dačića, a policija je upala samo 15 minuta kasnije kada je lider socijalista napustio objekat. U stanu je pronađen kofer od 100.000 evra, što je bio osnov da se Zagrađanin i Simić optuže za davanje i primanje mita. Sve se završilo oslobađajućom presudom.

PROČITAJTE JOŠ: KLAN UMEŠAN U UBISTVO OGNJANOVIĆA IMA PODRŠKU VUČIĆA, A DANILO JE SA NJIMA NAVIJAO U RUSIJI!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments