Društvo

“SRBIJA SE UMIRITI NE MOŽE”: Ove nedelje protesti u VIŠE OD 80 MESTA!

Iako je režim Aleksandra Vučića očekivao da protesti prestanu već posle nekoliko nedelja, to se nije desilo. U međuvremenu vlast je na sve moguće načine pokušala da spreči građane koji šetaju protiv diktature, ali pravog odgovora nema.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ BEZ MASKE: ZAŠTO SU DECA NA HEMOTERAPIJI IZLOŽENA OPASNIM VIRUSIMA?!

Minimiziranje protesta je nastavljeno i prethodne nedelje. Režimski tabloid Informer je otišao toliko daleko da je masu od više od 80.000 ljudi u svom izdanju potpuno eliminisao objavivši da je na protestu u Beogradu bilo 500 ljudi.

Takođe, miniranje protesta je pokušano i infiltriranjem grupa koje se predstavljaju da su protiv vlasti, ali i protiv opozicije.

Ipak, građani koji protestuju rešeni su da ignorišu sve provokacije i zastrašivanja, pa ih je iz nedelje u nedelju sve više.

PROČITAJTE JOŠ: POLICAJCI ZAPOČINJU PROTESTE ISPRED SVIH POLICIJSKIH UPRAVA U ZEMLJI!

Za naredne dane najavljeno je uključivanje još dvadesetak mesta koja se priključuju protestima, čiji je cilj smena vraćanje demokratije, slobode medija i obezbeđivanje fer i poštenih izbora. Tako će se brojka mesta u kojima građani izlaze na ulice povećati na više od osamdeset.

Protesti su prethodne nedelje održani u: Somboru, Apatinu, Kuli, Vrbasu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Rumi, Inđiji, Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Pećincima, Šapcu Pančevu, Beloj Crkvi, Vršcu, Velikom Gradištu, Beogradu, Obrenovcu, Požarevcu, Loznici, Lazarevcu, Lajkovcu, Mladenovcu, Smederevu, Velikoj Plani, Smederevskoj Palanci, Valjevu, Ljigu, Aranđelovcu, Topoli, Gornjem Milanovcu, Kragujevcu Boru, Užicu, Čačku, Jagodini, Žitorađi, zaječaru, Kraljevu, Požegi, Trsteniku, Kruševcu, Brusu, Nišu, Prokuplju, Kuršumliji, Pirotu, Leskovcu, Raškoj, Kosovskoj Mitrovici, Crnoj Travi, Vranju, Vlasotincu, Gračanici, Župi, Šimanovcima, Majdanpeku, Negotinu, Subotici, Boljevcu, Batočini,…

Takođe, protesti su zakazani i u dijaspori, 23. februara protiv diktature u Srbiji šetaće naši zemljaci u Beču i Pragu.

PROČITAJTE JOŠ: PENZIONERI IZAZVALI VUČIĆA NA TV DUEL!

(izvor: nezavisni.rs)

Comments

comments