KoronaPolitika

SSP Niš: Pet pitanja za gradonačelnika

Predsednik niškog Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP), Vojkan Vojinović, postavio je danas pet pitanja gradonačeniku Niša i komandantu Kriznog štaba za vanredne situacije Darku Bulatoviću u vezi s pandemijom korona virusa.

“Da li će i kada početi masovno testiranje u Nišu, budući da KC Niš još od 2019. godine poseduje jedan od najsavremenijih aparata za testiranje koji može da uradi do 1200 testova za 24h, a koji stoji neiskorišćen”, upitao je Vojinović u pisanoj izjavi.

Šef lokalnog odbora SSP u Nišu upitao je i zašto zaposleni u Službi hitne medicinske pomoći nemaju adekvatnu zaštitu, već “rade u pocepanim, papirnatim odelima, a pre toga im je jedan od sindikata prodavao zaštitne maske bez kojih ne mogu da rade”.

Bulatović treba da odgovori i zbog čega niškim penzionerima koji imaju penziju manju od 30.000 dinara i dalje nije podeljena obećana pomoć u vidu paketa, kao i zašto nema redovnih konferencija za novinare komandanata Gradskog i Okružnog kriznog štaba, direktora KC i/ili direktora Infektivne klinike u Nišu, kako bi javnost bila informisana.

“Ko je nadležan za zaposlene u privatnom sektoru, posebno u fabrikama, u kojima zaposleni rade bez adekvatne zaštite, bez poštovanja propisane udaljenosti, a do posla dolaze u punim autobusima”, takođe je pitanje za Bulatovića.

Comments

comments