Politika

Nova stranka: Vučić hiljadama botovskih naloga osramotio Srbiju

Nova stranka zatražila je danas da javnosti bude odmah dostavljen na uvid “spisak troškova rada botovske centrale SNS-a”, ali i obrazloženje sa kojim pravom je novac svih građana Srbije rasipan na kreiranje jedne opšte virtuelne obmane.

Ovaj zahtev Nove stranke Zorana Živkovića reakcija je na vest da je Tviter uklonio 8.558 naloga koji su koordinisano radili na promociji SNS i njenog lidera. Time je, navodi Nova stranka, postalo jasno da je ono čime se režim u Srbiji godinama hvalio na sva usta jedna obična laž.

“U maniru jeftinih rijaliti programa i obmana, koje su ključna obeležja vlasti u Srbiji poslednjih 8 godina, hiljade i hiljade lažnih naloga svakodnevno je, na najgrublji i najprimitivniji način, diskreditovalo i ponižavalo svakoga ko se barem usudi da pomisli ili kaže nešto protiv predsednika SNS-ovaca Aleksandra Vučića. Tako je ono što je na društvenim mrežama u našoj državi odavno razotkriveno kao još jedna u nizu lažnih predstava sada postao međunarodni skandal, koji svrstava Srbiju u neslavno društvo načina razračunavanja vladajućih partija Egipta, Hondurasa, Indonezije i Saudijske Arabije. Osim diskreditacija države u svetu, postavlja se pitanje i kojim novcem je finansiran rad svih onih koji su vodili “botovske naloge”, navodi se u saopštenju Nove stranke.

Nova stranka upozorava da ne samo što je postalo jasno da je famozna podrška kojom se režim diči najobičnija iluzija i zavaravanje, već je novac građana korišćen za prizemno i prostačko ponižavanje političkih protivnika, ali i što je još opasnije – postepeno menjanje kursa spoljne politike Srbije.

“Tako smo svi, mada odavno uvereni da je i dosadašnje “zalaganje” Vučića za evropski put Srbije bilo samo retorika, postali svedoci kako i pred kamerama, ali i u komentarima na društvenim mrežama, Srbija odjednom “iznenađeno i uvređeno” okreće leđa Evropskoj uniji, a otpočinje hvalospeve na račun Narodne Republike Kine. Uz puno poštovanje svake, pa i najmanje pomoći upućene Srbiji tokom borbe sa pandemijom koronavirusa, sramno je od strane vrha vlasti prećutana novčana pomoć EU od čak 94 miliona evra, dok su sadržaj i vrednost pomoći pristigle iz Kine ili Rusije i do danas ostali nepoznati”, ističe se u saopštenju.

Comments

comments