Politika

“Šta je radio lider VMRO sa Vučićem i Orbanon pred bekstvo Gruevskog”?!

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da sumnja da je lider opozicione VMRO DPMNE Hristijan Mickoski umešan u bekstvo bivšeg premijera Nikole Gruevskog u Mađarsku.

On je u intervjuu kablovskoj Televiziji 24 objasnio da te svoje sumnje temelji u nejasnoćama i tajnosti u susretima Mickoskog sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neposredno pred bekstvo Gruevskog, ali i da ne može da tvrdi da su u tim susretima razgovaralo i o tom bekstvu.

PROČITAJTE JOŠ: JOVANOVIĆ: UHAPŠENI ZA PALJENJE MOJE KUĆE NEMA MOTIV, IZA SVEGA STOJI PREDSEDNIK OPŠTINE

„Svi znaju da je bekstvo pomognuto spolja. Mickoski je posetio Vučića i Orbana i nije objavio o čemu su razgovarali. Zašto je čekao da se Vučić vrati iz Turske? Mickoski nije objavio ništa i posle toga se desilo ovo. Sumnjam da je umešan na osnovu informacija kojima raspolažem“, rekao je Zaev (na slici ispod).

Premijer Makedonije je rekao i da je sumnjao da će Gruevski da pobegne i da je bilo takvih indicija, ali da nije bilo konkretnih informacija kako bi se to desilo.

PROČITAJTE JOŠ: PROTESTI SE ŠIRE I IZVAN BEOGRADA: KURŠUMLIJA USTAJE PROTIV DIKTATURE U ČETVRTAK (18H)

Zaev je ponovio svoje uverenje da ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski nije odgovoran za bekstvo Gruevskog, ističući da je MUP delovao u skladu sa ovlašćenjima i time dozvoljenim zakonskim okvirima.

PROČITAJTE JOŠ: ORGANIZATORI PROTESTA PORUČILI VUČIĆU: AKO ŽELIŠ DA NAS SASLUŠAŠ, DOĐI U SUBOTU U 18H!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments