Politika

Šta je sve ova vlast obećala MMF-u: Prodaja 4 velike firme, poskupljenje struje i zatvaranje 2 rudnika!

Sporazumom sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) Srbija je toj finansijskoj instituciji obećala brojne tendere, poput tendera za PKB, “Petrohemiju”, MSK i za Komercijalnu banku, a obavezala se i na moguće poskupljenje struje i zatvaranje dva rudnika u “Resavici”, piše list Politika u izdanju za sredu 25. jul.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ I IRINEJ PRAVE PROBLEM SA CRNOM GOROM DA NE BI PRIČALI O KOSOVU

MMF je odobrio Srbiji nov aranžman, koji je nazvan “čuvarkuća”, a u toku njegovog trajanja od 30 meseci, Srbija se obavezala na niz konkretnih cijeva, koji su vremenski oročeni.

Tako se Srbija obavezala na privatizaciju PKB-a, a krajnji rok za raspisivanje tendera za tu kompaniju je jul ove godine.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO): GRAĐEVINSKA INSPEKTORKA DRŽAVNIM NOVCEM RENOVIRA SVOJ STAN!

U ovom dokumentu dalje se navodi da će do kraja avgusta, u saradnji sa Svetskom bankom, biti izvršena i analiza o mogućem poskupljenju struje, a kada je reč o Elektroprivredi Srbije očekuje se da će ta kompanija promeniti status u akcionarsko društvo do 2020. godine.

Od Ministarstva privrede očekuje se da u septembru raspiše tender za MSK i Petrohemiju, a država će do kraja godine morati da počne sa zatvaranjem dva nerentabilna rudnika u “Resavici”.

Aranžanom je predviđeno da se do kraja februara 2019. godine donese odluka o privatizaciji Komercijalne banke, a tender za privatizaciju biće raspisan u junu 2019.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): SPREČENO ISELJENJE, POLICIJA TUKLA AKTIVISTE, A ZATIM IH PRIVELA!

(izvor: N1)

Comments

comments