Politika

Šta se dešava u Slobodnoj zoni: Sinoć pevao Sergej, a danas anketa i smena dežurstva

U trećem danu protesta ispred zgrade Predsedništva Srbije, dežurstvo su od Nove stranke i Pokreta slobodnih građana preuzeli predstavnici Narodne stranke.

PROČITAJTE JOŠ: NESPOSOBNA VLAST: SRBIJA VEĆ ZAOSTAJE SA PLANIRANIM BDP-OM

Šator, dežurstva predstavnika Saveza za Srbiju, muzika i štand na kome se dočekuju građani – tako izgleda atmosfera u kojoj protiče treći dan “Slobodne zone” u Pionirskom parku, u neposrednoj blizini Predsedništva Srbije. Kako su i najavili, opozicioni političari okupljeni oko Saveza za Srbiju i predstavnici stranaka koje su potpisnice Sporazuma sa narodom, smenjuju se iz dana u dan u dežurstvima, a u okviru “Slobodne zone”, građanima je danas ponuđeno da odgovore na anketu “Slobodne zone”: šta je prema njihovom mišljenju najveći problem u Srbiji?

Lider Narodne stranke, Vuk Jeremić kaže da do ispunjenja zahteva neće stati.

“Forme protesta, mesta na kojima se održavaju protesti, oni mogu da variraju – i od mesta do mesta i od dana do dana, od okolnosti koje mogu da variraju danas, sutra, prekosutra… Samo je važno da protest bude konstantan i samo je važno da znaju da neće biti izbora na kojima će biti učešće opozicije, ukoliko ne promene izborne uslove. Taj pritisak, unutrašnji pre svega, ali to ide i ruku pod ruku i sa diplomatskim angažovanjem – te dve stvari zajedno, samo te dve stvari zajedno, mogu dovesti do promena. Za sada režim ne pokazuje znake, ali drugog puta nema. I na kraju krajeva ili će morati da održe izbore bez opozicije ili će se stvari promeniti. Mi smo tu dok se stvari ne budu promenile”, rekao je lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ CRTA METU JEREMIĆU

Uz političare u Slobodnoj zoni, najavljeno je da će biti angažovani i stručnjaci iz različitih oblasti koji će sa građanima u buduće razgovarati o problemima i, kako ovde kažu, spornim odlukama gradske i republičke vlasti. Osim u Beogradu, “Slobodna zona” kao odgovor opozicije na ćutanje vlasti o njihovim zahtevima – mogla bi da bude organizovana i u drugim gradovima u Srbiji.

Iako je ovo nova faza opozicionog delovanja, iz Saveza za Srbiju poručuju da sa protestima neće stati.

Inače, u noći između drugog i trećeg dana dežurstava u takozvanoj “Slobodnoj zoni” u Pionirskom parku, najaktivniji je bio predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović.

On je na društvenim mrežama, između ostalog, objavio i kako peva nekoliko pesama.

U tvitu u kom kaže da peva serenadu za predsednika otpevao je pesmu “Kukavica” Svetlane Cece Ražnatović, a objavio je i kako peva “Vidovdan” Gordane Lazarević.

PROČITAJTE JOŠ: JOŠ JEDNA VUČIĆEVA LAŽ: IAKO JE 6.MAJ, NEMA NIŠTA OD MERA PROTIV PRIŠTINE

(izvor: N1)

Comments

comments