Politika

Stamatović: Građanin Gavrilović u mantiji agitovao za Vučićevu partiju

Lider stranke Zdrava Srbija Milan Stamatović izjavio je danas da je „nečasno“ i „nehrišćanski“ da se na dan početka NATO agresije patrijarh Irinej bavi „partijskom propagandom u korist predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

„Ima pravo građanin Miroslav Gavrilović (svetovno ime patrijarha Irineja) da, kad skine mantiju učestvuje u stranačkoj kampanji ‘Budućnost Srbije’ i da se učlani u Vučićevu partiju, ali nema mandat trenutni nosilac titule svetog trona pećkih arhiepiskopa i patrijaraha da bahatog predsednika SNS naziva lavom, a četiri petine građana koji se protive Vučićevoj predaji Kosova i Metohije, najprizemnije vređa“, rekao je Stamatović, navodi se u saopštenju Zdrave Srbije.

Stamatović je, kako se navodi u saopštenju, izrazio nevericu u to što patrijarh Irinej dozvoljava sebi da čini, „navodno, u ime srpske svete crkve“.

Patrijarh Irinej je juče u Nišu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i najviših predstavnika vladajuće koalicije rekao da „ono što vidimo danas na ulicama nije dobro, to daje snagu našim neprijateljima“, navodi se u saopštenju.

 (Izvor: Infobrif)

Comments

comments