Politika

Starlete u Ministarstvu spoljnih poslova su zamenili mamini i tatini sinovi!

Trojica visokih funkcionera Socijalističke partije Srbije – Ivica Tončev, Veljko Odalović i Dragan Simović, udomila su svoju decu u Ministarstvu spoljnih poslova.

PROČITAJTE JOŠ: JEZIVO PONAŠANJE SNS-A: NOVIM ZAKONOM DRŽAVA IMA PRAVO NA VAŠE ORGANE NAKON SMRTI!

Za otprilike dve godine, čak trojica visokih funkcionera ove stranke udomila su svoje naslednike u jednu od nekada najprestižnijih institucija. Najpre je generalni sekretar MSP Odalović na Diplomatsku akademiju, za koju je lično zadužen, primio svog sina Uglješu. Godinu dana kasnije, u sledećoj generaciji, polaznice Akademije postale su ćerke državnog sekretara MSP Ivice Tončeva, Marija Tončev i naslednica nekadašnjeg Dačićevog savetnika, biznismena Dragana Simovića, Dragana. Kao šlag na tortu, ovih dana je došla informacija da je Marija Tončev na konkursu MSP od 213 prijavljenih zaposlena među 10 pripravnika.

Odalović (na slici iznad) je svojevremeno u pravilnik uneo da kandidate za Diplomatsku akademiju pored državnih institucija u kojima rade mogu predlagati i javna preduzeća?! I gle čuda, jedno takvo JP predložilo je Uglješu Odalovića, njegovog sina. A mlađi Odalović je zaposlen u “Srbijagasu”, na čijem je čelu tatin stranački kolega Dušan Bajatović. Kakve veze ima diplomatija sa “menadžmentom u sportu na nekom privatnom fakultetu”, što je po tvrdnjama Odalovića njegov sin završio, nije najjasnije.

PROČITAJTE JOŠ: NIJE MOGLA VIŠE: NAPREDNJACI SU JE MALTRETIRALI MESECIMA I MORALA JE DA PODNESE OSTAVKU!

I ukoliko su naslednici Tončeva i Odalovića zaista kvalitetni mladi ljudi koji zaslužuju da budu polaznici Diplomatske akademije ili zaposleni u MSP, onda se postavlja pitanje zašto se očevi nisu žrtvovali i povukli sa funkcija, izbegavajući tako da naprave mrlju u budućim diplomatskim karijerama svoje dece.

Tončev: Moja ćerka prošla testove

Tončev kaže da nije zaposlio ćerku preko veze.

– Moja ćerka po svom obrazovanju je sigurno jedan od najkvalitetnijih kandidata koji je konkurisao u poslednje vreme za rad u Ministarstvu spoljnih poslova. Ona nije zaposlena mimo procedure, već je prošla sve krugove testiranja sa izvrsnim rezultatima i kao takva se zaposlila u skladu sa zakonom. Iskreno, da sam se ja pitao o njenom zaposlenju, ona bi sada radila u Austriji, a s njenim kvalifikacijama mogla bi da bira i radno mesto i platu. Ona je sama izabrala svoj životni poziv jer voli diplomatiju, tako da se zaposlila kao pripravnik u MSP-u za 50.000 dinara. Po pitanju ostavke na mesto državnog sekretara ne vidim razloga da to uradim. Ovo nije slučaj nepotizma – kaže Tončev.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJACI OTELI AUTOMOBILE BOLESNOJ DECI!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments