PolitikaUncategorized

Stefanović Fabriciju: „Zašto podržavate autokratski režim u Beogradu?“

 

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde i jedan od lidera Saveza za Srbiju, Borko Stefanović, pozvao je danas šefa Delegacije EU Sema Fabricija da objasni zašto “prećutno podržava autokratski režim u Beogradu”.

Stefanović je u otvorenom pismu optužio Fabricija da se, umesto da radi na približavanju Srbije Evropskoj uniji, pretvorio u “nemog posmatrača ubijanja naše evropske perspektive od strane hibridnog režima koji je oteo državu od građana, uzurpirao institucije, privatizovao policiju i sudstvo i ukinuo demokratiju”.

“I ovo ne kažem ja, već o ovome postoje izveštaji relevantnih međunarodnih organizacija poput Fridom Hausa, Reportera bez granica, evroparlamentaraca, kao i intelektualaca poput Florijana Bibera i Gunruda Štajnakera”, naveo je zamenik predsednika SSP.

Stefanović je dodao da se “već decenijama” bori za evropske vrednosti i ulazak Srbije u EU u “najkraćem roku”.

“Šef misije EU u Srbiji bi trebalo da nam bude saveznik u toj borbi, a ne nemi posmatrač erozije poverenja i slabljenja entuzijazma građana za ulazak u EU, što je direktna posledica izjava režimskih političara u kojima se predviđa raspad EU, a za evropsku solidarnost kaže da je mrtva”, naveo je Stefanović.

Comments

comments