Politika

Stiže crveno-crna koalicija!

Takav zaključak se nameće posle današnje vesti da Socijalistička partija Srbije neće ići u koaliciju sa SNS-om na beogradske izbore.

Naime, Ivica Dačić je pre nekoliko sati objavio da njegova partija ide sama na BG izbore a da će kandidat da gradonačelnika biti Aleksandar Antić, koji već iza sebe ima više neuspešnih kandidatura za isto mesto. Dačić je takođe rekao da njegova stranka ide na izbore zajedno sa Jedinstvenom Srbijom i da je moguće da uđe u koaliciju sa SNS kada se izbori završe.

Međutim: uprkos pričama koje potura u medije, Dačić dobro zna da SPS ima jako male ili gotovo nikakve šanse da samostalno uopšte uđe u Skupštinu Beograda. I tu sada dolazimo do ključne stvari: prema istraživanjima, zajedno sa Srpskom radikalnom strankom – SPS bi ušao u gradsku skupštinu!

Sada je jasno zašto je koalicija sa Šešeljem napravljena u Mionici. Takođe, Dačić pravi novi manevar i nada se da će uspeti da pobegne od naprednjaka u Beogradu, gde se Malom i ekipi ne piše ništa dobro.

Mada još Dačić nije zvanično potvrdio da će sa Šešeljem da izađe na beogradske izbore, o tom scenariju smo pisali još oko Nove godine, a sada je jasno da je takav epilog samo pitanje dana.

Comments

comments