Politika

Šutanovac: Ponudićemo najbolju listu

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da su izbori u Beogradu izuzetno važni za tu partiju zbog čega će DS građanima Beograda ponuditi, kako kaže, “najbolju izbornu listu na kojoj će se naći univerzitetski profesori, generali i stručnjaci za komunalne probleme u gradu”.

Šutanovac je za Tanjug rekao da će nosilac liste DS-a biti profesorka Vesna Rakić Vodinelić i da će se na njoj naći i ličnosti poput profesora književnosti Mihajla Pantića, profesora Pravnog fakulteta Tanasija Marinkovića, kao i profesori Ivan Vujačić, Mirjana Rašević i Dragoslav Šumarac.

Dragan Šutanovac

Dragan Šutanovac

Među kandidatima DS-a za odbornike biće i generali Sreto Malinović i Petar Radojčić, što je Šutanovac nazvao “novinom za DS” i dodao da će svoje mesto na listi imati i “iskusni političari” poput potpredsednika Socijaldemokratske stranke (SDS) Marka Đurišića.

Prema rečima Šutanovca, kampanja DS-a baziraće se na čoveku i svima onima koji danas osećaju kako se na loš način vodi grad.

“Ljudi koji su na listi DS-a su stručnjaci iz različitih oblasti koje su problematične u Beogradu. Dušan Mladenović je profesor Saobraćajnog fakulteta, Miloš Nedeljković je profesor energetike, Šumarac za garđevinu i urbanizam. Za svaku oblast ponudićemo rešenja i kadrove koji će sprovoditi ta rešenja”, kazao je lider DS-a.

Komentarišući današnju izjavu predsednika Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića, koji je pružio podršku DS-u i pozvao da se posle beogradskih izbora “objedini Demokratska stranka i obnovi njen rad”, Šutanovac je podsetio da je izbornoj kampanji za predsednika DS-a i u svom prvom govoru na toj funkciji rekao da je vreme podela u DS-u i među demokratama prošlost i da će učiniti sve da ponovo objedini tu stranku.

“To je u najboljem interesu građana Srbije jer se nijedna promena u našoj zemlji nije desila bez DS-a. Izuzetno sam zadovoljan što su sa nama i Nova stranka i SDS. To je prvi korak, a nastojaćemo da za republičke izbore proširimo koaliciju”, najavio je Šutanovac.

Šutanovac je pozvao sve kojima je, kako kaže, DS omogućio da se “politički prezentuju” da se vrate u tu stranku i da već na prvim izborima u Beogradu smene ovu vlast.

(Izvor: rts.rs)

Comments

comments