Politika

Sutra protesti u više od 40 gradova širom Srbije pod sloganom “Normalno”

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da će svi protesti Jedan od pet miliona koji će se održati u preko 40 gradova i opština, a povodom šest meseci od njihovog početka nositi slogan “Normalno”, jer je, kako je rekao, jedini zahtev opozicije da “stanje u Srbiji bude normalno”.

Ocenio je da je “najnenormalnije što posle tolike političke krize” u Srbiji i dalje “nema dijaloga izmedju vlasti i opozicije”.

PROČITAJTE JOŠ: GRAĐANI NASTAVLJAJU ODBRANU SVOG GRADA OD BETONIZACIJE I DIVLJIH URBANISTA

Prema rečima Obradovića vlast je dobila “potvrdu od medjunarodnih institucija, domaće stručne javnosti, da je sve ono što organizatori protesta i opozicija traže ispravno”, a vlast i dalje “nije spremna da sedne za pregovarački sto i razgovara o promenama u sferi medija i izbornih uslova”.

Loading…

“Aleksandar Vučić može da pobedi na izborima samo ako su neregularni. On ne može da pobedi na fer i poštenim izborima. Ukoliko bi se oslobodili mediji makar pola godine pre izbora i ukoliko bi došlo do debate i sučeljavanja vlasti i opozicije, a uslovi za izbore fer i pošteni, Vučić i SNS bi izgubili te izbore” rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Ocenio je da trenutna izborna trka izgleda tako da “u trčanju na 100 metara Vučić trči sa punom sportskom opremom”, a svi ostali “trče vezanih ruku i nogu, zapušenih usta i sapliću ih”.

“Vučić onda prvi dodje na cilj i kaže, ‘vidite koliko sam ubedljivo pobedio, koliko sam veliki’, a kamera ni jednog trenutka ne prikaže da su ostali učesnici bili vezanih ruku i nogu”, rekao je Obradović.

On je kazao da ukoliko “ne dodje do promena u medijskim i izbornim uslovima, opozicija neće učestvovati na izborima”, što će, kako je rekao, dovesti do “još veće političke krize, nesagledivih posledica, gradjanskih tenzija, sukoba, demonstracija, totalnog gradjanskog otpora i neposlušnosti”.

Obradović je ocenio da je “tragedija Srbije” to što se 30 godina od obnove višestranačja “ponovo borimo za elementarne demokratske vrednosti kao što su sloboda medija i sloboda izbora”.

PROČITAJTE JOŠ: “SNS PADA NA IZBORIMA 2022. GODINE”

“Ono što trenutno živimo nije normalno. Ponašanje vodećih funkcionera vlasti nije normalno. Nije normalno ni partijsko zapošljavanje, pljačka preko partijskih firmi, kumovskih šema i kombinacija javnih preduzeća i ustanova, namešteni tenderi, rasprodaja naših prirodnih i privrednih resursa, PKB-a, RTB-a Bor, sada i Komercijalne banke”, rekao je Obradović.

Dodao je da je to “kraj” i da se Srbija pretvara u “zemlju jeftine radne snage” gde će svi raditi kao “roblje kod stranog gazde”.

Da stanje u Srbiji “nije normalno”, kaže, govori i to da je “za šest meseci bilo pet razbijenih glava organizatora protesta u Srbiji”.

“Zbog razbijene glave Borka Stefanovića su i počeli protesti u Kruševcu, kasnije prebijanje organizatora protesta u Negotinu, Majdanpeku, a u Žitoradji i Knjaževcu su predsednici opština lično učestvovali u prebijanju opozicionara”, rekao je Obradović.

Obradović je naveo da su smene visokih funkcionera Srpske napredne stranke Zorana Babića, Milutina Jeličića Jutke, i Dragoljuba Simonovića i ostavka državne sekretarke u MUP-u Dijane Hrkalović pozitivne posledice protesta Jedan od pet miliona.

PROČITAJTE JOŠ: VESIĆ HOĆE DA GRADI JOŠ JEDNU GONDOLU NA AVALI!

(izvor: N1)

Comments

comments