Društvo

MUP odbija da objavi izveštaj saobraćajca o Babićevom sudaru!

Poverenik za informacije od javnog značaja naložio je Ministarstvu unutrašnjih poslova da Južnim vestima dostavi službenu belešku koju je sačinio saobraćajac posle nesreće koja se 31. januara dogodila kod naplatne rampe Doljevac, a u kojoj je učestvovao i v.d. direktor Koridora Srbije Zoran Babić.

PROČITAJTE JOŠ: GRAĐANI NASTAVLJAJU DA BRANE SVOJ GRAD OD BETONIZACIJE I DIVLJIH URBANISTA

Na zahteve Južnih vesti da im se dostavi službena beleška sa mesta nesreće, MUP je odgovorio da nema javnog interesa za objavljivanjem tog dokumenta u kojem su opisani detalji zatečeni na mestu nesreće kod naplatne rampe u kojoj je život izgubila 54-godišnja Stanika Gligorijević.

Loading…

Do nesreće je došlo kada se službena „škoda superb“, u kojoj se nalazio Zoran Babić, a kojom je upravljao njegov vozač, zakucala u vozilo koje stajalo u redu na naplatnoj rampi.

Poverenik za informacije od javnog značaja je zaključio da postoji veliki interes da javnost bude upoznata sa detaljima nesreće, a MUP-u je dat rok od pet dana da tražene informacije obelodane. Dodaje i da javnost sumnja i u samu zakonitost rada nadležnih organapovodom tragičnog događaja, što bi objavljivanje službene beleške moglo da otkloni.

PROČITAJTE JOŠ: SNS PADA NA IZBORIMA 2022. GODINE

„Imajući u vidu sve navedeno, nesporno je da postoji jak interes javnosti da bude upoznata sa sadržinom službene beleške koju je sačinila saobraćajna policija na licu mesta povodom tog tragičnog događaja. Poverenik nalazi da bi dostupnost navedenih informacija javnosti doprinela i otklanjanju svih sumnji u zakonitost rada nadležnih organa, s obzirom na to da je predmetnim zahtevom tražena službena beleška koju je saobraćajna policija sačinila u vezi sa kritičnim događajem“, navodi se u rešenju Poverenika.

Dok u Policijskoj upravi Niš kriju službenu belešku koju je tog dana sačinio saobraćajac, Osnovno javno tužilaštvo obećalo je da će obelodaniti snimke tek pošto bude podignuta optužnica protiv Babićevog vozača.

Babićev vozač D. S. se sumnjiči kao odgovoran za nesreću, a pošto je uhapšen Osnovni sud ga je pustio na slobodu dok traje istraga. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. U beogradskom Osnovnom tužilaštvu je početkom aprila saslušan i Babić, a kako su mediji pisali, on je navodno tvrdio da je u trenutku nesreće spavao.

PROČITAJTE JOŠ: VESIĆ HOĆE DA GRADI JOŠ JEDNU GONDOLU NA AVALI!

(izvor: beogradski-glas.rs)

Comments

comments