Društvo

SVAKA ČAST: Siniša Kovačević zbog Sergeja VRAĆA NAGRADU za životno delo aleksinačkom festivalu!

Dramaturg Siniša Kovačević odlučio je da vrati nagradu za životno delo koju je, kako kaže, dobio pre nekoliko godina od Aleksinačkog pozorišnog festivala, zbog toga što je taj festival dva dana pre početka, odlučio da sa repertoara izbaci predstavu “Utopljena duša”, u kojoj jednu od glavnih uloga igra Sergej Trifunović.

PROČITAJTE JOŠ: OBELODANJENO DA SU RADOIČIĆ I VESELINOVIĆ VLASNICI FIRME KOJA JE RADILA NA KORIDORU 11!

“Pre nekoliko godina dobio sam nagradu za životno delo od Aleksinačkog pozorišnog festivala. Nije Sergej Trifunović neki naročiti glumac. Ne treba im on, ne trebam onda ni ja. Dakle, ovim i poštanskim putem vraćam pomenutu nagradu. Veliki je to festival za tako malo životno delo”, napisao je Kovačević na Tviteru.

https://twitter.com/SinisaKovacevi6/status/1065226552760250368?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1065226552760250368&ref_url=http%3A%2F%2Frs.n1info.com%2Fa437669%2FVesti%2FKultura%2FSinisa-Kovacevic-vraca-nagradu-festivalu-u-Aleksincu.html

Novinarka N1 Gordana Bjeletić napisala je na Tviteru da je u Aleksincu na delu spontani bojkot i da građani vraćaju karte za festival.

“U Aleksincu spontani bojkot. Vraćaju karte za festival iz čijeg programa je skinuta predstava u kojoj glumi Sergej Trifunović”, napisala je Bjeletić.

Portal Južne vesti objavio je da je dva dana pred Festival predstava “Utopljena duša”, u kojoj jednu od glavnih uloga igra Sergej Trifunović, izbačena je sa repertoara.

PROČITAJTE JOŠ: PREDSTAVA SA SERGEJEM TRIFUNOVIĆEM U POSLEDNJEM TRENUTKU IZBAČENA SA FESTIVALA!

Iz Beogradskog dramskog pozorišta, čija je predstava “zamenjena”, kažu da su tako zahtevali organizatori, a predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo “eventualnog sukoba interesa”, jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala, pišu Južne vesti.

Ipak, na pitanje novinara zbog čega to nije bio problem 2016. godine, kada je Sergej imao glavnu ulogu u predstavi Voz, a sada se naprasno donosi ovakva odluka, Veljković nije pojasnio.

PROČITAJTE JOŠ: PENZIONERI MASOVNO ODGOVARAJU VUČIĆU, OD NJIHOVIH ODGOVORA NAPREDNJACIMA SE DIŽE KOSA NA GLAVI!

(izvor: N1)

Comments

comments