Društvo

SzS: Da li su građani Novog Sada, Niša, Šapca, Čačka, Zaječara i Bora za RTS građani drugog reda?

U jučerašnjim centralnim informativnim emisijama RTS nije objavljena ni jedna jedina reč, ni jedna sekunda izveštaja o protestima hiljada građana Novog Sada, Niša, Šapca, Bora, Zaječara i Čačka. Urednici Dnevika u pola osam su bili Mirjana Brajković i Dušan Ubović.
Tražimo od direktora RTS Dragana Bujoševića i glavnog urednika Informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića da nam objasne zašto demonstracije hiljada građana naših gradova ne zaslužuju da budu vest na našem Javnom servisu. Sećate li se kad ste prestali da budete novinari a postali sluge Aleksandra Vučića, koje se uplaše i pretnje njegovog sekretara Nikole Selakovića?
Tražimo da nam urednici Dnevnika u 19.30 Mirjana Brajković i Dušan Ubović odgovore da li su građani Novog Sada, Niša, Šapca Čačka, Zaječara i Bora građani drugog reda i zašto radije objavljuju demonstracije protiv Makrona u Nantu nego protiv Vučića u desetinama gradova Srbije? Ili da nam kažete ko vam je naredio da ovu vest ne objavite i ne pošaljete svoje novinare na događaje?
Nije novinarski ćutati i biti svedok jednoumlja koje ovaj režim uvodi uz vašu pomoć. Danas dolazimo da čujemo vaše objašnjenje, ako uopšte imate hrabrosti da razgovarate sa nama.
(Izvor: Savez za Srbiju)

Comments

comments