Korona

SZS: Policijski čas postaje pritvor za penzionere i opoziciju

Savez za Srbiju ocenio je da policijski čas postaje pritvor za penzionere i opoziciju, dok se stranačkim funkcionerima i aktivistima SNS-a dozvoljava da se slobodno kreću, što je još jedno poniženje svih ostalih građana.

“Primeri iz Obrenovca, Starog grada, Aleksinca, Subotice i drugih opština pokazuju da za ljude sa članskim kartama, pogotovo funkcionere i odbornike i njima bliske ljude nema policijskog časa”, navodi se u saopštenju SZS-a i dodaje da je zloupotreba bilo od samog početka vanrednog stanja, ali su one nakon uvođenja rigoroznih vikend policijskih časova postale masovne.

SZS u saopštenju ističe da je značajan broj lokalnih samouprava izdao propusnice odbornicima vladajućih stranaka iako se te skupštine nisu sastale od uvođenja vanrednog stanja. Većina od njih, kao što je primer na Vračaru, navodi SZS, realizuju političke zadatke za vreme epidemije.

 “Tražimo da se hitno povuku sve propusnice koje su izdate iz političkih razloga i da lica koja imaju dozvolu na vozilima imaju vidljivu oznaku za to. Građani ne smeju da trpe poniženje kakvom su sada izloženi i koje predstavlja kršenje svih domaćih propisa i međunarodnih konvencija i asocira na najgora vremena”, poručuje SZS.

Comments

comments