PolitikaUncategorized

Tadić optužuje Lutovca da LAŽE! Rat bivšeg i sadašnjeg predsednika DS!

Predsednik Socijaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije ali i nekadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić optužio je sadašnjeg predsednika DS Zorana Lutovca da je izneo niz neistina povodom tzv. “ujedinjenja u veliku DS”.

Tadić je na svom zvaničnom twitter nalogu reagovao na nedavno gostovanje Zorana Lutovca na Novoj S televiziji i tom prilikom naveo da je predsednik DS-a izneo niz neistina u vezi ujedinjenja demokrata, prvobitno zato što je to bilo zamišljeno, kako Tadić navodi, kao integracija tri stranke, a ne utapanje u DS.

“Slagao je da je dogovor o ujedinjenju pravio sa Aleksandrom Ivanovićem. Taj dogovor smo isključivo napravili Dušan Petrović, Zoran Lutovac i ja. A Ivanovića sam ja kasnije delegirao u predsedništvo Unije i to je bila moja lična odluka kao predsednika SDS-a”, nastavio je Tadić.

On od Lutovca zahteva odgovor na pitanje zašto je “nestao iz procesa ujedinjenja ” i isti stopirao krajem prošle godine.

“A to što je Lutovac očigledno obmanjivao sopstveno članstvo da je dogovor da ja ne učestvujem u procesu integracije stranke koju vodim, znači da su negativne reakcije u DS, koje pominje, izazvane ne mojim pojavljivanjem, već njegovim neistinama”, završio je Tadić.

Svom bivšem stranačkom kolegi odgovorio je Lutovac, tvrdeći za sebe da je izneo notornu istinu, te da za to postoje svedoci.

“Da je drugačije, ne bi se zvalo ujedinjenje u DS, nego ujedinjenje sa DS”, napisao je Lutovac.

Tadić mu nije ostao dužan, pa je odgovorio:

“Pošto ti očigledno ne ide na nivou elementarnog morala i politike, da pokušam makar na nivou elementarne logike – ne može se jedan entitet “ujediniti U” drugi. Ujedinjenje može biti samo SA drugim entitetom u novi entitet, čak i ako taj novi entitet zadržava naziv starog.”

Na to se ponovo oglasio Lutovac koji je, navodno, citirao deo teksta Deklaracije o ujedinjenju.

“‘Mi, pripadnici Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Zajedno za Srbiju – koji imamo srodna politička opredeljenja i programske ciljeve, donosimo odluku da se ujedinimo u DEMOKRATSKU STRANKU’. Toliko o moralu, politici i elementarnoj logici”, napisao je Lutovac.

Comments

comments