Politika

Tenzije u Knjaževcu se ne smiruju

Ne smiruju se tenzije i međusobne optužbe nakon tuče odbornika opštine Knjaževac pre tri dana. Sa jedne strane, opozicija tvrdi da je odbornik Demokratske stranke pretučen i da je u tome učestvovalo više članova Srpske napredne stranke, dok naprednjaci ponavljaju da je njihov član izvukao deblji kraj i da je napadnut.

PROČITAJTE JOŠ: RISTIČEVIĆ POZIVA NA LINČ SUDIJE MAJIĆA I HADŽIOMEROVIĆA

“Ja sam samo video kako na mene idu ta nepoznata osoba i predsednik opštine, dobio sam nekoliko udaraca, pao i izgubio svest. Posle toga se sećam tek izlaska, kada su me prijatelji izveli iz hotela i odvezli u Hitnu pomoć. Ja želim da izjavim da nisam nikakav nasilnik, već žrtva, a opštinski moćnici na čelu s predsdnikom, koji su izvršili napad na mene, žele da me predstave kao nasilnika kako bi sakrili svoju odgovornost i sakrili se iza dela koje su učinili meni i mojoj porodici”, kaže odbornik DS-a Dalibor Stanojević.

S druge strane, naprednjaci tvrde da je uparvo Stanojević taj koji je nasrnuo. Predsednik opštine Knjaževac kaže da “dželat želi sebe da predstavi kao žrtvu”.

Loading…

“Nakon što sam ja pošao kući on je nasrnuo na mene bez ikakve najave, opomene, bez reči. Počeo da me dara u lice, glavu, oborio me na zemlju, počeo da me šutira, skočio na mene. Jedva sam se odbranio, onda se sve to ponovilo, ja sam pokušao da uzvratim koliko sam mogao, ali vidite epilog toga. Dok na kraju nisu priskočili ljudi u pomoć, koji su bukvalno njega odvojili od mene to se nije završilo”, rekao je odbornik SNS-a Miroljub Božinović.

“Nažalost, Dalibor je planirao da napravi ovakav incident, sačekao je Božinovića, našeg većnika, čoveka od blizu 60 godina, srčanog bolesnika, ispred hotela Timok, napao ga, tom prilikom prebio i naneo mu teške telesne povrede. To je suština u čitavom metežu, možda je i on sam zadobio neke povrede. Suština je da dželat želi sebe da prikaže žrtvom”, smatra predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić.

Opoziciona Slobodna zona postavljena u Knjaževcu

U Knjaževcu je ispred zgrade Opštine, postavljena opoziciona “Slobodna zona” u kojoj su predstavnici stranaka i pokreta koji su potpisali Sporazum sa narodom, razgovarali sa građanima i delili pasoše “ambasadora” te zone kako bi se, po navodima Nove stranke, “ideje demokratije, borbe i slobode proširile celom Srbijom”.

PROČITAJTE JOŠ: “NE IDEMO NA SEDNICU O KIM I TRAŽIMO DIJALOG O ZAHTEVIMA PROTESTA”

Ta stranka je u saopštenju ocenila da su premeštanjem “Slobodne zone” iz Beograda u druge gradove Srbije, protesti “Jedan od pet miliona” uvedeni u “novu fazu, svakodnevnog aktivnog suprotstavljanja aktuelnom režimu”.

U Knjaževcu je tokom vikenda pretučen odbornik Demokratske stranke i jedan od organizatora protesta “Jedan od pet miliona” u tom gradu Dalibor Stanojević koji je za napad optužio “one koje imaju zaštitu države”.

PROČITAJTE JOŠ: VUČIĆ NAJAVIO ŽESTOK UDAR PROTIV NARKO KRIMINALA I TO BAŠ U OVOM GRADU

(izvor: N1)

Comments

comments