KoronaPolitika

Tepić: U pančevačku bolnicu “uveženo” 12 pacijenata navodno negativnih na koronu, dvoje ubrzo preminulo

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić podelila je na svom tviter profilu iskustvo zabrinutih radnika Opšte bolnice Pančevo u koju je, kako su joj javili, poslato 12 pacijenata iz Beograda, navodno negativnih na koronavirus, a da se za 9 njih ipak pokazalo da su oboleli. Medicinsko osoblje koje je bilo sa tim ljudima, prenosi Tepić, nije imalo zaštitnu opremu, potom su poslati kućama uz reči da neće biti testirani i da dođu u sledeću smenu!

Naime, kako prenosi Tepić, u pančevačku bolnicu je u četvrtak, 2. aprila, primljeno 12 pacijenata iz Beograda, navodno negativnih na koronavirus.

“Pančevački infektolozi su ih ipak testirali u petak. Kako navode, od njih 12 pozitivno je bilo 9, a dvoje su potom i preminuli”, piše Tepić i dodaje da su ti ljudi smešteni u novom krilu bolnice, u koronarnoj jedinici, pored odeljenja za dijalizu.

“Nikom nije jasno zbog čega su ti pacijenti uveženi iz Beograda”, dodaje Tepić.

Ona dalje navodi da medicinsko osoblje koje je bilo sa tim ljudima nije imalo skafandere, a smena od petka je čak 12 sati bila sa tim pacijentima.

“Zaštitnu opremu dobili su tek posle 14 sati. A onda poslati kućama.

Rečeno im je da neće biti testirani, osim ako se pojave simptomi. Još gore – da ne idu u izolaciju i da moraju doći u sledeću smenu”, napisala je Tepić.

Tepić je navela i da očekuje da o ovome krizni štab “hitno presliša direktora bolnice dr Slobodana Ovuku”.

Foto: www.ssp.rs

Comments

comments