KoronaPolitika

Trifunović za NOVA: Vučić je prvi put na pravom ispitu!

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je u intervjuu za portal NOVA.rs da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ljubomoran na korona virus i na medijsku pažnju koja ona dobija.

“Nikada se jasnije nije videlo da je sistem truo, ali da imamo materijala, da imamo ljude, što je najvažnije, samo je potrebno primeniti pozitivnu selekciju i sve postaviti na svoje mesto”, rekao je Trifunović.

Lider Poreta slobodnih građana rekao je da je koronavrus prvi pravi ispit koje Vučić polaže “bez puškica i varanja” i konstatova da on ipak nije taj “najbolji i najpametniji student”.

Trifunović je predvideo da će, posle vanrednog stanja, kod ljudi biti jača želja za slobodom i veća spremnost da se za nju bore.

On je ocenio da je javnost od početka epidemiološke krize dobro reagovala na obraćanja lekara.

Čak su i nastupi premijerke Srbije Ane Brnabić i ministra zadravlja Zlatibora Lončara bili bolje ocenjeni od Vučićevog “histerisanja”, ali je on, posle toga, rešio da “vrati uzde u svoje ruke”, rekao je Trifunović.

Kako je objasnio, “tako je ponovo uspostavio taj radikalski narativ koji zahteva postojanje neprijatelja i, nažalost, taj obrazac su počeli da preuzimaju i drugi”.

Kada je reč o donetim merama, Trifunović je naglasio da je bilo nekih neophodnih i dobrih, ali i nekih nejasnih i sramotnih.

Prema njegovim rečima, jasno je da “ovakva vladavina u vreme vanrednog stanja najviše podseća na diktaturu”.

Comments

comments