Politika

“U slučaju da bojkot uspe opozicija bi zadala ozbiljan udarac SNS-u”

Šef deska dnevnog lista Blic Ivan Jovanović izjavio je u Novom danu da, kako sada deluje, deo opozicije oko Saveza za Srbiju bojkotovaće predstojeće parlamentarne izbore, ali smatra da je to neka vrsta „pucnja u svoju nogu“.

„Jer, koliko vidim ostatak opozicije, nazivaju je neki pravom i nepravom, ne planiraju da bojkotuju“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ: PALMA NAJAVLJUJE NOVA PONIŽAVANJA: OD AVGUSTA 5.000 ZA GOSPOĐU I 4.000 ZA GOSPODINA!

Prema njegovom mišljenju, u pogledu odluke da ne bojkotuju izbore mnogi će se voditi uskostranačkim interesima.

Loading…

Jovanović ističe da je država dužna da obezbedi fer izborne uslove, ali smatra da se oni neće drastično promeniti do održavanja izbora.

Dobar potez za opoziciju, dodaje Jovanović (na slici ispod), bi bio kad bi se svi udružili i bojkotovali izbore čime bi, smatra, doveli vlast u pat poziciju pod uslovom da izlaznost bude mala.

„Treba da učine sve da izlaznost bude mala. Za to je potrebna mnogo jača i aktivnija kampanja jer radite suprotno od onoga što je cilj svake kampanje odnosno pozivate ljude da ne izađu“, kaže on.

Jovanović ocenjuje da bi opozicija „zadala ozbiljan udarac vlasti u slučaju da bojkot uspe“.

Govoreći o novom sukobu premijerke Ane Brnabić i ministra Nenada Popovića, Jovanović je rekao da ne smatra to krizom vlade.

„Čak ne znam koliko je ta polemika realna i ozbiljna. Ili Ana Brnabić, ukoliko je nezadovoljna ponašanjem Nenada Popovića, mora da ga izbaci iz Vlade ili Nenad Popović, ako nije zadovoljan kursom Vlade, treba sam da izađe. A ne da jedni druge međusobno pozivaju i čekaju“, kaže Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ: DESANT NA ŠABAC: NAPREDNJACI SVAKODNEVNIM PROTESTIMA ŽELE DA SRUŠE VLASTI U ŠAPCU

Dodaje da su oboje svesni da je onaj ko načini prvi potez „na gubitku“.

„Treba Brnabić da izbaci Popovića koji kaže Kosovo je sastavni deo Srbije, ne damo ni metar. Kako ćete vi da objasnite javnosti, od njega pravite heroja. S druge strane, on treba tek tako da izađe iz Vlade gde ima razne privilegije“, navodi Jovanović i dodaje da je stoga ovo u stvari situacija u kojoj ne mogu da izgube.

PROČITAJTE JOŠ: “VUČIĆU, SAD KAD JE DANILO PRESTAO DA PIJE, RECI KO JE UBIO ŽENU NA RAMPI U DOLJEVCU”

(izvor: autonomija.info)

Comments

comments