Društvo

U Srbiji je 113 osoba uhapšeno zbog političkog angažmana, vreme je da Evropa čuje istinu o diktaturi SNS

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je da će pred Komitetom za monitoring Kongresa lokalnih i reginalnih vlasti Saveta Evrope govoriti o pritiscima Srpske napredne stranke na lokalne vlasti u Srbiji i da će to potkrepiti spiskom od 113 ljudi koji su bili uhapšeni posle izbora 2012. i 2016. godine.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI DEBILIZAM: PUTIN ME JE PITAO – “KAKO SI USPEO”?!

„Mi imamo spisak 113 ljudi, kao što imamo spisak i ta 34 gradonačelnika i predsednika opština koji su lišeni slobode, kao i činjenicu da ne postoji nijedna osuđujuća presuda protiv bivših predsednika opština i gradonačelnika“, rekao je Zelenović za današnje izdanje nedeljnika „Vreme“.

On je naveo da posle svih tih hapšenja postoje samo tri pravosnažne presude. Zelenović je dodao da će govoriti „o političkom kriminalu pre, za vreme i posle izbora“ i o tome kako izgleda „tehnologija vlasti SNS u Srbiji“. On je dodao da iza toga stoji „politički projekat“ koji, kako je naveo, uključuje „marginalne portale, novinare i medije pod uticajem SNS koji svojim izveštavanjem kriminalizuju određenu osobu ili organizaciju, nakon toga postupaju organi u institucijama koje su zloupotrebljene bilo da je to policija ili tužilaštvo, onda se neko lišava slobode“.

PROČITAJTE JOŠ: ZAŠTO JE CENA AUTOPUTA KOD ČAČKA ODJEDNOM SKOČILA ZA 300 MILIONA EVRA?!

Zelenović je dodao da je Srbija uvrštena u red zemalja kao što su Turska, gde se vrši pritisak na političke protivnike ili Moldavija, gde se takvi protivnici ubijaju.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) KAKO JEDNA SLIKA RUŠI CELU VUČIĆEVU PRIČU O SMANJENJU JAVNOG DUGA

(izvor: danas.rs)

Comments

comments