Politika

UDS tvrdi da će sprečiti da lekari odlaze iz Srbije, ali nije objasnio KAKO!

Nenad Konstantinović, dojučerašnji funkcioner Tadićeve Socijaldemokratske stranke, a danas jedan od lidera Ujedinjene demokratske Srbije (UDS), kaže da će ova koalicija, sastavljena za predstojeće izbore, „sprečiti da lekari odlaze iz Srbije“. No, kako će UDS taj nacionalni interes, kako ga je nazvao, ostvariti – nije objasnio.

„Tokom epidemije se pokazalo koliko je važno zaštititi zdravlje ljudi. Dobra vest je da su najzad svi shvatili koliko treba ulagati u lekare i medicinske radnike“, rekao je Konstantinović i dodao da je nacionalni interes da se drastično poboljša položaj najstručnijih, posebno lekara i medicinskog osoblja, kako oni ne bi odlazili iz Srbije.

On je dodao da sva ulaganja u zdravstveni sistem praktično predstavljaju ulaganje u „zdravlje svih naših građana“.

„Zbog toga jedan od prioriteta mora biti iznalaženje načina da se zdravstvenim radnicima omoguće takvi uslovi života i rada, kako ne bi nastavili da, u potrazi za normalnim životom, napuštaju zemlju“, rekao je Konstantinović.

„Ujedinjena demokratska Srbija će sprečiti da odlaze lekari, medicinske sestre i svi drugi hrabri i vredni ljudi iz ove zemlje. To je naš nacionalni interes“, rekao je Konstantinović.

Ujedinjena demokratska Srbija je koalicija koju čine Srbija 21, Vojvođanski front na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

Comments

comments