Društvo

(UŽIVO) Okupljen veliki broj naroda ispred predsedništva – narod uzvikuje UHAPSITE VUČIĆA

Na poziv Saveza za Srbiju (SzS) građani su se okupili ispred zgrade Predsedništva, gde je za podne najavljeno obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

https://www.facebook.com/N1Srbija/videos/331652084137966/

Upravni odbor RTS: Država da ne dozvoli da javni servis bude izložen napadima

Upravni odbor (UO) Radio televizije Srbije (RTS) saopštio jedanas da RTS kao javni medijski servis ne sme da postane poligon za nasilne političke obračune političkih aktera.

11:47

Đilas: Bujošević mora krivično da odgovara, upad u zgradu RTS-a bio spontan

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Dragan Đilas izjavio je u Novom danu da nije postojao nikakav plan da se ulazi u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) i ocenio da se to desilo spontano.

11:40

Antić: Osloboditi RTS režimskih stega

Neophodno je hitno osloboditi Radio televiziju Srbije režimskih stega, jer je to medijska kuća koju finansiraju svi građani Srbije, izjavio je Čedomir Antić, predsednik Udruženja građana “Napredni klub” i član političkog saveta Narodne stranke.

“Tražimo ostavke predsednika republike, predsednice Vlade Republike Srbije i uspostavu Vlade nacionalnog spasa sa mandatom da sprovede poštene izbore pod međunarodnom kontrolom”, navedeno je u saopštenju.

11:23

RTV: Upad u RTS je napad na medijske slobode

Kolegijum generalnog direktora i generalni direktor Radio-televizije Vojvodine Miodrag Koprivica uputili su danas podršku kolegama sa Radio-televizije Srbije zbog sinoćnih incidenata i ocenili da je upad demonstranata na RTS “napad na medijske slobode“.

11:18

Reporterka N1 o tome šta se dešavalo u zgradi RTS

Reporterka N1 Emina Kovačević, koja je sinoć bila ispred i u zgradi javnog servisa, prepričava šta se dešavalo u zgradi i kada je demonstrante počela da izbacuje policija.

Izvor: N1

10:51

Balunović: Upad u RTS više nego legitiman vid političke borbe

Upad u zgradu RTS je više nego legitiman vid političke borbe, mnogo legitimniji nego kupovina glasova na izborima, rekao je politikolog Filip Balunović.

“Ne bi bilo dobro da se Boško Obradović profiliše kao vodeći lider protesta, trebalo bi promisliti o suštini njihovih zahteva i ne odlaziti previše desno kad se kritikuje vlast”, ocenio je on.

10:29

Janjić: Mediji prave sliku koja nema veze sa stvarnošću, već sa politikom

“Mediji prave sliku koja nema veze sa stvarnošću već sa politikom i zato imamo podeljenost u društvu, koja dolazi s političkog vrha”, smatra urednik agencije Beta Dragan Janjić.

10:09

Predsednik UNS: Ni opozicija ni vlast ne treba da imaju monopol nad infomacijama

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović ocenio je da ulazak lidera opozicije u zgradu Radio televizije Srbije pokazuje da ne žele slobodan RTS.

Radomirović je povodom jednog od zahteva demonstranata da se uključe direktno u program RTS-a i da se obrate građanima rekao da bi svako onda mogao da dolazi na televiziju i govori šta mu padne napamet, i da ulazi nasilno. On je istakao da treba insistirati na tome da ni opozicija ni vlast nemaju monopol nad informacijama, već da one pripadaju građanima.

7:35

SzS: RTS i vlast se oglušili o opravdane zahteve

Savez za Srbiju (SzS) pozvao je građane da se danas okupe ispred zgrade Predsedništva.

“Nakon što su se RTS i vlast ponovo oglušili o opravdane zahteve protesta ‘1 od 5 miliona’, nakon što je ministar policije poslao policiju na goloruk narod i nakon što su ponovo besomučno lagali na Pinku i RTS-u o dešavanjima na protestu, pozivamo sve građane da se okupimo zajedno kod Predsedništva u nedelju u 5 do 12”, navodi se u pozivu.

7:34

Policija izbacila demonstrante iz zgrade RTS-a

Policija opremljena za razbijanje demonstracija izbacila je u subotu učesnike protesta “1 od 5 miliona” iz zgrade RTS, u koju su, predvođeni Boškom Obradovićem ušli oko 19.30.

Akcija MUP-a je otpočela oko 21.30. Lider Dveri pozvao je građane, nešto iza 23h, da se okupe u nedelju u 12h ispred Predsedništva, za kad je najavljeno obraćanje predsednika Aleksandra Vučića. Građani su se nakon toga razišli.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da je privedena jedna osoba zbog šutiranja policajca, organizatori protesta tvrde da je pojedine ljude policija tukla i legitimisala.

(Izvor: N1)

Comments

comments