Društvo

Vacićev saradnik i Đorđevićev savetnik je godinama varao veterane i uzimao im novac!

Ministar za rad Zoran Đorđević zaposlio je za samostalnog savetnika Sašu Dujovića, zamenika predsednika nacionalno-konzervativne stranke “Srpska desnica” i najbližeg saradnika desničara Miše Vacića.

Dujović je, kako se navodi, na ovu funkciju izabran početkom godine. Iako je Srpska desnica antivropska organizacija, jedan od najvažnijih segmenata rada Ministarstva u kojem je Dujovoć zaposlen, je saradnja sa EU i finansijska pomoć koja iz Brisela dolazi.

PROČITAJTE JOŠ: PUF: “NE PLAŠIMO SE VUČIĆA, PA NAS NEĆE UPLAŠITI NI NJEGOVI POLTRONI KOJI NAS BLATE”

U Ministartvu su za ovaj list potvrdili da je Dujović zaposlen kod njih ugovorom na određeno vreme, od decembra prošle godine, kada se, kako navode, ukazala potreba za osobom koja bi obavljala tu funkciju zbog svojih kvalifikacija, sposobnosti, referenci i znanja.

Preporuka za ovu poziciju bilo je šestogodišnje iskustvo obavljanja funkcije narodnog poslanika u Skupštini Srbije (2008-2014), a pored toga Dujović (na slici ispod) je tri godine bio i predsednik Odbora za predstavke i žalbe građana, kažu u Ministarstvu.

Dodaju i da je preporuka njegovo bavljenje problemima ratnih veterana i vojnih invalida.

“Dujović je braneći našu zemlju postao ratni invalid sa dva ranjavanja i telesnim oštećenjem od 80 odsto. Bez obzira na sve, on se i danas iskreno zalaže za prava, bolje uslove i položaj njegovih kolega ratnih veterana i invalida rada”, ističu u Ministarstvu.

“Blic” podseća i da se Dujović nedavno pojavio u Vacićevom društvu na proslavi dana jedne škole u Beogradu, kao i da je prošle godine otkriveno da je Vacić zaposlen pri Vladi, u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, koju vodi Marko Đurić.

PROČITAJTE JOŠ: GRBOVIĆ JE BEZ IKAKVOG MENADŽERSKOG IKUSTVA DOBIO NA UPRAVLJANJE ŠTARK ARENU!

Vacić je, međutim, dobio otkaz, posle samo dva meseca angažmana, uz obrazloženje da je više puta, bez Đurićeve saglasnosti, koordinacije i ovlašćenja, koristio Kancelariju za ličnu promociju, čime je povredio radnu disciplinu i interna pravila službe.

Vacić (na slici ispod) je bivši vođa desničarskog pokreta “1389”, a osuđivan je zbog diskriinacije LGBT populacije, za držanje oružja i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

Kada smo čuli za ovo (ne)očekivano postavljanje u Đorđevićevom ministarstvu, naš tim se malo pozabavio istraživanjem prošlosti Saše Dujovića. Ispostavilo se da je godinama u Pokretu veterana Srbije, gde je predsednik, uzimao od članova mesečno određenu sumu novca (na ime članarine) a za uzvrat je obećavao da će rešiti problem takozvanih ratnih dnevnica veterana. Problem, naravno, nije rešio: mnogi veterani ni danas nisu dobili taj novac, ali je zato Saša Dujović uredno pokupio njihove pare!

PROČITAJTE JOŠ: UNIŠTAVANJE PRAVNE DRŽAVE I TROŠENJE BEZ POLAGANJA RAČUNA: PO TOME PAMTIMO GODINU DANA “ANINE” VLADE

(izvor: N1/gerila.rs)

Comments

comments