Društvo

Večeras (18) novi protest u Kuršumliji: “Krajnji cilj je totalna blokada puta Niš-Priština”!

Građani Kuršumlije koji se od Nove godine okupljaju svakog četvrtka u centru grada i najavljuju da će tako biti dok god ne padne režim Aleksandra Vučića i lokalna SNS vlast, i večeras će od 18 sati izaći na protest kako bi još jednom ukazali na sve nepravde koje, kako tvrde, sprovode institucije koje su podređene vladajućoj stranci.

PROČITAJTE JOŠ: EPIDEMIOLOG: VUČIĆEVA ODLUKA DA POSETI BOLESNO DETE – NERAZUMNA!

Organizatori, Pokret mladih Kuršumlije, tvrdnje potkrepljuju činjenicom da se prethodnih dana vrši pritisak sa raznih strana na učesnike protesta kako bi odustali.

O svemu će, kažu, više govoriti tokom zakazanog skupa večeras, a nakon toga najavljuju šetnju koja je prethodnog četvrtka bila do izlaska iz grada ka magistralnom putu Niš-Kuršumlija, a ovoga puta biće nešto duža.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO): DOKTOR KOJI JE REKAO VUČIĆU “NE ULAZIMO TU” – PROMENIO PRIČU!

Kažu da, i pored svih pritisaka, oni od svojih zahteva koje su ranije uputili predsedniku države i premijerki Vlade Srbije Ani Brnabić neće odustati, a da je samo pitanje dana kada će krenuti u radikalizaciju protesta i najavljenu blokadu puta.

Krajnji naš cilj je totalna blokada državnog puta Niš – Priština. Mi od toga nećemo odustati, ali čekamo pogodan trenutak i podršku i ostalih građana Kuršumlije, ali i iz svih krajeva Srbije. Naša opština je strateški važna za državu i činjenicom da se duž 104 km proteže duž Administrativne linije sa Kosovo i Metohijom i mi se moramo boriti za svakog čoveka koji odluči da ostane i opstane na ovim prostorima – kažu organizatori protesta.

Inače, osim Kuršumlije, okupljanje nezadovoljnih građana Žitorađe je najavljeno za sutra (petak) u 17, dok će Prokupčani na ulice u subotu u 18 sati.

PROČITAJTE JOŠ: NAPREDNJAČKI KADROVI UPROPASTILI EPS, PROIZVODNJA STRUJE 200 MILIONA EVRA ISPOD PLANA!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments