Politika

Vesić mahao dresom: “Jovović, Argentina, 57 – to je najpopularniji dres u Srbiji!”

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je na današnju sednicu beogradskog parlamenta došao opremljen – sa dresom u rukama.

“Ovo je sada najpopularniji dres u Srbiji. Jovović, Argentina, 57. Hvala Bogu da je tako”, rekao je on raširivši dres za govornicom.

Dres kao rekvizit poslužio mu je tokom
rasprave o imenovanju ulice Blagoja Jovovića, atentatora na poglavnika NDH Anta Pavelića. Podsetimo, Jovović je na Pavelića pucao 10. aprila 1957. godine u Argentini, te je to razlog zašto se Vesić odlučio za dres sa bojama argentinske zastave i sa brojem 57.

Odbornici su većinom usvojili Vesićev predlog, te će sadašnja Zagorska ulica u Zemunu ubuduće nositi ime Blagoja Jovovića.

Zamenik gradonačelnika ocenio je to ljudskom i istorijskom pravdom.

“Izdržali su sve pritiske lažne srpske elite kojoj je Pavelić draži od Jovovića. Bravo! Od danas Beograd više nema Zagorsku ulicu. Nikada nije ni trebao da je ima”, napisao je Vesić na svom fejsbuk profilu.

On je naveo i da je bila potrebna hrabrost da se o toj odluci glasa, “jer se protiv imenovanja ulice digla jedna klika koja ne želi dobro našoj zemlji i koja ne želi da poštujemo tradiciju”.

“Tu manjinu sigurno niko neće čuti da se pobuni kada zločinac Mile Budak dobije ulicu u Hrvatskoj. Misle da mogu da nameću svoje vrednosne stavove, misle da je sve dobro ako Srbija nema svoju istoriju, ne poštuje svoje junake i tradiciju i misle da svi drugi imaju pravo na to, samo nema Srbija. Drago mi je što sam pokrenuo ovu inicijativu, jer se pokazalo ko je ko u srpskom društvu. Imenovanje ulice po Blagoju Jovoviću koji je ubio ustaškog zločinca Antu Pavelića je istorijska i ljudska pravda”, zaključio je Vesić.

Comments

comments