Politika

“Vesiću, a koliko je mostova, vrtića i škola izgradjeno u tvom mandatu?”

Zamenik šefa odborničke grupe “Savez za Srbiju” u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović upitao je danas zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, povodom njegove izjave da se borbom protiv divlje gradnje finansiraju škole i obdaništa, koliko je u vreme njegovog mandata izgradjeno takvih objekata.”Goran Vesić govori da borbom protiv divlje gradnje finansira škole i obdaništa. O kojim školama i obdaništima Vesić priča? Za vreme njegovog mandata, izgradio je nula mostova, jednu školu i nula vrtića. Ako je to merilo njegove uspešnosti u borbi protiv divlje gradnje, jasno je da on po tom pitanju nije ništa uradio”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je podsetio da je Vesić još 2015. godine izjavljivao da je divljoj gradnji u Beogradu odzvonilo a da tri godine kasnije ponavlja istu priču.

“Vesić i dalje ne odgovara na dva jednostavna pitanja koja sam mu postavio koliko je krivičnih prijava grad podneo protiv divlje gradnje i koliko je bespravnih objekata iz svoje nadležnosti srušio, od stupanja na snagu novog zakona. Zato mu sada postavljam još jednostavnije pitanje kako bi lakše razumeo poentu: ‘Gospodine Vesiću, zašto ništa niste učinili protiv divlje gradnje od kada ste na vlasti u Beogradu'”, naveo je on.

Jovanović je odbacio i tvrdnje o velikom dugu Beograda koji je ostavila prethodna gradska vlast i rekao da su te tvrdnje odbacili i Fiskalni savet i Ministarstvo finansija.

“Da Vesića zanima istina, citirao bi ove dve institucije koje kažu da je dug Beograda 2013. godine bio 400 miliona, a ne 1,2 milijarde evra. Isto tako bi tamo našao podatak da je zato javni dug Srbije od 2012. godine porastao sa 15 milijardi evra na 24 milijarde”, naveo je Jovanović.

(Izvor: beta)

Comments

comments