Društvo

Antikorupcijski tim otvorio istragu protiv Vesića i Lukića zbog malverzacija u Crvenoj Zvezdi

Specijalni antikorupcijski tim MUP-a Srbije otvorio je istragu zbog malverzacija u FK Crvena zvezda, teških nekoliko desetina miliona evra, a glavni cilj je razotkrivanje zloupotreba u radu bivšeg predsednika Vladana Lukića i njegovog savetnika Gorana Vesića.

– U Crvenu zvezdu inspektori su ušli u sredu i trenutno se radi na prikupljanju podataka. Određena informacija već postoji, manjak novca je utvrđen i sada se vodi istraga – kažu u MUP-u Srbije.

Istraga policije trenutno je usmerena na Lukića i Vesića, a saznanja “Blica” ukazuju da je Vesić zbog sumnji da je učestvovao u raznim zloupotrebama od ranije pod istragom policije, zbog čega je bio i prisluškivan.

Policija, naime, sumnja da je Vesić, nekada istaknuti funkcioner DS, učestvovao u nameštanju fudbalskih utakmica, kao i u nezakonitostima u prodaji igrača.

– Specijalni antikorupcijski tim najviše interesuju sumnje da je Vesić učestvovao u izdavanju lažnih menica bankama, kao i da stoji iza sumnjivih marketinških ugovora sa Agrobankom, čiji su funkcioneri u pritvoru – kaže naš izvor.

Istraga policije vodi se i oko poslovanja privatne agencije Vesićeve supruge, koju je, kako se pretpostavlja, Crvena zvezda mesečno plaćala nekoliko hiljada evra.

Lukić i Vesić u Zvezdi su bili od 2009. do prošle godine, kada su smenjeni, nakon čega su organizovani izbori za predsednika kluba, a potom na tu funkicju imenovan Dragan Džajić.

(Izvor: espreso.rs)

Comments

comments