Društvo

(VIDEO) Aktivisti SNS-a priznali da su LAGALI O NAPADU OPOZICIJE NA NJIH u Paraćinu

Dvojica aktivista Srpske napredne stranke iz Paraćina, Srđan i Slađan Radovanović, koji su pre godinu dana prijavili verbalni napad „Paunovićevih batinaša“ koji su ih navodno vređali i napadali, pa je jedna aktivistkinja završila u Hitnoj, pred sudom su promenili iskaz. Mnogi srpski mediji preneli su saopštenje SNS o ovom „napadu“ a dva brata su u međuvremenu napustila stranku jer, kako kažu nisu dobili posao koji im je obećan

„Sve je bilo stranački namešteno da bismo podigli stranci rejting. Saša Nikolić, Anđelika i mi, moj brat i ja, bili smo na štandu u centru i prikupljali potpise za smenu Saše Paunovića i raspisivanje vanrednih lokalnih izbora. Došao je čovek i ona ga je pitala da li hoće da da svoj potpis, čovek je u šali pitao „jel imate sendvič“ a Saša Nikolić mu je bahato odgovorio „a što, jel hoćeš da pojedeš taj sendvič“ da bi mu taj čovek rekao „a jel nećeš možda ti ga pojedeš“ i to je sve što se dogodilo. Niko nam nije ni pretio niti nas vređao“ objašnjava Srđan i dodaje da je ova situacija zloupotrebljena tako što je SNS medijima dostavio saopštenje u kome se navodi da su aktivisti napadnuti, da su vređani i verbalno maltretirani.

On dalje navodi da je izjave u kojima se tvrdi da su napadnuti njima na potpis doneo tadašnji poverenik SNS u ovom gradu, advokat Nebojša Simić.

„U tim izjavama koje smo potpisali a koje nam je Simić doneo, pisalo je ono što se nije dogodilo, da je čovek rekao da će nam sendviče nabiti u usta, da nas je fotografisao i da nam je pokazivao srednji prst. Mi smo to potpisali jer su nam oni zauzvrat nudili posao, pošteno da kažem. Rekli su nam da će kasnije ceo slučaj da zataškaju a da ćemo mi zauzvrat dobiti posao. Ja i brat nemamo ni dan radnog staža, prihvatili smo. Još uvek nas majka i otac izdržavaju, nemamo nigde dinar. Posao nam je obećao Nikola Krstić, kao i Novica Marković“ kažu braća.

Oni kažu takođe „da još nisu stigli do kuće, kada su televizije objavile da su napadnuti“.

„Išli smo na javne radove, Nikola Krstić nas je plaćao kad je hteo, nije bilo redovno. Izgubio sam kola tako što je Krstić doveo čoveka i rekao „to je moj čovek“ i uzeo mi je kola, dinar mi nije dao. Dosta njih je već prebeglo iz SNS jer su prošli kao mi. SNS pomaže samo njihovim prijateljima, a nas ostale što jurimo i trčimo i ne vide. Mi smo najviše jurili i ništa nismo dobili. Bojimo se Milana Ilića i da može nešto da nam se desi, ali sve što smo rekli je istina. Mi smo se iščlanini iz SNS – a.“

U saopštenju SNS koje su tada preneli i nacionalni mediji navodi se da su aktivisti SNS prikupljali potpise za inicijativu da se raspišu vanrednih lokalni izbori i smeni aktuelni predsednik opštine Saša Paunović, kada im je prišao jedan čovek i vređao ih rečima: „Jel imate sendviče da vam ih ja nabijem u d…?“, nakon čega je ušao u auto i pokazao im srednji prst.

„Zbog ovakvog nasilničkog ponašanja ljudi Saše Paunovića, potrešena devojka koja je bila na štandu u tom trenutku zbog šikaniranja koje je pretrpela zatražila je lekarsku pomoć, obzirom da ima hronične probleme sa srcem“, navedeno je tada u saopštenju SNS.

Ova tema je dospela i u Narodni parlament kada je narodni poslanik Aleksandar Marković žestoko optužio predsednika Opštine Paraćin Sašu Paunovića da „predvodi grupu kriminalaca“ koja se nalazi na vlasti u tom gradu.

Radovanovići se plaše odmazde zbog, kako su rekli, istine koja je isplivala i tokom intervjua izražavli su zabrniutost rečima “znate li vi ko je Milan Ilić”  (reč je o bivšem povereniku SNS, privatnom preduzetniku, za koga se veruje da je važna karika u novom povereništvu SNS-a), ali kažu da oni nisu jednistven slučaj jer je I drugima nuđen posao u zamenu za lažne iskaze, izmišljene napade I hajku protiv paraćinske lokalne vlasti.

SKANDAL koji se pre godinu dana navodno odigrao u centru Paraćina, dobio je epilog na sudu. Tada su mediji preneli saopštenje SNS u kome je navedeno da su “aktivisti SNS prikupljali potpise za raspisivanje izbora i smenu Saše Paunovića kada ih je napao čovek predsednika opštine, vredjao ih, verbalno maltretirao pa je jedan od aktivista zatražio lekarsku pomoć”. Medjutim, aktivisti SNS su pred sudom promenili iskaz i u izjavi za medije rekli da verbalnog napada nije bilo. Oni su rekli da im je samo dat papir koji su potpisali a koji je sastavio i predao im advokat Nebojša Simić (jedan od tadašnjih poverenika SNS) i da su hajku konstruisali paraćinski naprednjaci. Dvojica aktivista koji su govorili za FB TV PN rekli su da su sve to uradili jer im je obećan posao koji na kraju nisu dobili. Oni su takodje objasnili da strahuju od osvete jer su istinom izašli u javnost.

Posted by FTV Paraćin on Monday, February 25, 2019

(Izvor: Infocentrala.rs)

Comments

comments