Društvo

(VIDEO) BEZ TRUNKE BLAMA: Suzana Vasiljević slagala sve

Novi dan i nova predstava iz režije Srpske Napredne Stranke, a ovoga puta aktuelna je afera oko Predsedništva i ograda koje su se tamo nalazile.

S obzirom na to da Aleksandar Vučić voli pred svojim biračima da se predstavi kao neustrašiv, hrabar i jak, a da njegova dela ne potvrđuju tu tezu mora da pribegne onome u čemu je zaista najbolji – medijskim spinovanjem koje mu svakako ide na korist.

Podsetimo pre par dana poslao je 10ak vojnih policajaca da prebiju jednog studenta, a kako to nije baš delo koje bi savremeni heroj uradio potrebno je upregnuti medijsku mašineriju koju poseduje da birače ubedi da situacija nije takva kako i izgleda.

Naravno ko bolje poznaje medije od njegove čuvene savetnice zadužene upravo za propagandu, te je Suzana Vasiljević danas u nešto malo manje od 2 minuta uspela da iznese gomilu laži oko celog ovog slučaja što je dovoljno da svi “mediji” bez ikakve provere prenesu njenu izjavu.

Ako ste poslušali ovaj kratki monolog mogli ste čuti kako prvi put ne samo u srpskoj nego u istoriji celog poznatog univerzuma, Aleksandar Vučić i Suzana Vasiljević uklanjaju ograde i time dokazuju da se zaista nikog ne boje.

Istina je naravno kao što smo i navikli potpuno drugačija, te je današnja zgrada Predsedništva napravljena 1914. godine i u svojoj stogodišnjoj istoriji nikada pre Aleksandra Vučića te ograde nisu ni postojale. Prvi put ove ograde postavljene su pre otprilike 4 meseca kada je opozicija postavila šator sa “slobodnom zonom”.

Ne postoje ni u drugim zemljama, naravno postoje izuzeci poput čuvene “Bele kuće” koja je sama konstruisana sa ogradom, a složićemo se malo je neumesno porediti uopšte Srbiju sa najvećim silama sveta, samim tim i obezbeđenje koje uživa predsednik neke supersile sa obezbeđenjem kakvo pripada predsedniku SNS-a.

Zarad istine potrošili smo 45 sekundi pretražujući internet i to je bilo dovoljno shvatiti da gospođica Vasiljević ponovo laže, te pogledajte predsedničke rezidencije u nekim okolnim zemljama i probajte pronaći besmislene ograde:

Mađarska:

File:Sándor-palota napsütésben.jpg

Bugarska:

The Presidential Palace in Sofia, Bulgaria. (photo credit: CC BY-SA Dennis Jarvis, Flickr)

Slovenia:

Резултат слика за presidential palace slovenia

Italija:

Резултат слика за presidential palace italy

 

Comments

comments