Društvo

(VIDEO) DVANAESTI PROTEST: Otvoren “tunel laži Aleksandra Vučića”

Dvanaesti protest “Jedan od pet miliona” održan je večeras u Beogradu i trajao je najduže do sada. Desetine hiljada ljudi prošle su centralnim gradskim ulicama protestujući protiv diktature Aleksandra Vučića.


Okupljeni nose brojne transparente na kojima, između ostalog, piše “Sloboda se osvaja na slobodnim izborima”, “Nije Ustav krpa da ga šutiraš”, “Mi smo uz narod, ne uz sadašnje i bivše lopove”, “1244 razloga Kosova je Srbija” i veliki transparent “Asocijacija slobodnih odbornika”, koju je osnovalo oko 700 odbornika iz parlamenata lokalnih samouprava iz čitave Srbije.

Dragana Rakić je na protestu obavestila građane da je danas formirana Asocijacija slobodnih odbornika. Ona je podsetila da su odbornici bili od samog početka pod pritiskom SNS, da je do prekomponavanja vlasti došlo pritiscima, ucenama i pretnjama. Oni koji su rekli ne, do danas su mnogo toga pretrpeli, dodala je, navodeći da su bili izloženi pretnjama, pritiscima, ucenama, fizičkim maltretiranjima, pretnjama otkazima, medijskom linču…

 


“Večeras je sa vama 687 odbornika koji su rekli “ne” Vučićevoj diktaturi”, navela je. Kolika je cena toga, svako od nas zna, pogotovo oni koji dolaze iz malih sredina, jer je Srbija puna “malih Vučića”, istakla je.

Ne nasedajte na vlast da su svi političari isti, nismo isti, ima nas koji nećemo nikad odustati jer sloboda nema cenu, ima i nas koji smatramo da politika može da bude častan posao, dodala je.

Građani otvorili Tunel laži Aleksandra Vučića i oblepili Terazijski tunel njegovim izjavama kojima je obmanjivao javnost u prethodnih sedam godina.

Nakon toga uputili su se do zgrade RTS-a koju su takođe oblepili lažima predsednika.

Kao i ranije građani su nastavili potpisivanje Sporazuma s narodom na štandovima ispred Filozofskog fakulteta i Narodne skupštine Republike Srbije.

Na ulazu u Narodnu skupštinu zapaljene su baklje uz zvuke pesme “Živeti slobodno” Đorđa Balaševića.

(Izvor: Nezavisni.rs)

 

Comments

comments