Društvo

(VIDEO): Građani Kuršumlije poručili sa protesta: Blokiraćemo Merdare!

Manje od 7 dana je ostalo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić odgovore na ranije upućene zahteve nezadovoljnih građana Kuršumlije koji od 28. decembra organizuju proteste u ovom gradu. Ukoliko odgovori izostanu, organizatori će, kako najavljuju, već sledećeg četvrtka protestovati na Merdaru, gde će blokirati administrativni prelaz sa Kosovom i Metohijom.

PROČITAJTE JOŠ: BRAVO: ŠUMARSKI FAKULTET NE DA ZEMLJIŠTE ZA MINI HIDROELEKTRANU!

Okupljeni građani su nezadovoljni stanjem u državi i režimom aktuelne vlasti, ali traže i ostavku lokalne vlasti i uvođenje privremene uprave koja će biti sastavljena od svih stranaka i grupa građana koji su na poslednjim izborima prešli cenzus i deo su lokalnog parlamenta.

Mi više ne možemo da šetamo i čekamo, Kuršumlija propada, mladi nam odlaze, ostaju samo građani koji nemaju gde. Posle ovoga nema nazad, ili ćemo najuriti ove štetočine sa vlasti koji samo misle na sebe i svoj lični i stranački interes, ili će kuršumlijska opština za nekoliko desetina godina biti sredina sa većinskim albanskim življem, jer sve što je mlado odlazi odavde – rekao je Dejan Milošević, jedan od učesnika protesta.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE PREVIŠE, ČAK I OD MARTINOVIĆA: “USTAŠKA KURVA SE NE RAČUNA”?!

On ističe da je većina učesnika protesta odlučna u zacrtanom cilju i da su Kuršumličani jedinstveni u ideji da sačuvaju svoja ognjišta i da o tome nema pregovora jer je to, kako tvrde, interes države, ali i svih građana.

Sinoć su protestovali i građani Trstenika, a deo atmosfere sa tog okupljanja možete videti na snimku i slikama ispod:

PROČITAJTE JOŠ: JOŠ 4 GRADA U VOJVODI SE PRIKLJUČUJU PROTESTIMA!

(izvor: juznevesti.com, gerila.rs)

Comments

comments