Društvo

(VIDEO) Ispovest žene kojoj prete da će biti izbačena na ulicu – muž radio 41 godinu u “Trudbeniku” firma otišla u stečaj

SFabrika “Trudbenik” je pod stečajem, juče smo pisali o ovom slučaju i o “javnoj” aukciji koja je bila sve samo ne javna.

Ukoliko ste propustili, pročitajte i pogledajte snimke ovde:

(VIDEO) Firma u stečaju – policija ne da radnicima ulaz na „javnu aukciju“!

Naime, žena čiji je pokojni suprug 41 godinu radio u ovoj firmi, sada može biti izbačena na ulicu. Juče je održana “javna licitacija” koja je bila zatvorena za javnost – neverovatno.

Stečajni upravnik je najavio da će svim radnicima koji su preko ove firme dobili stanove isti biti oduzeti, a radnici apeluju na državu i vlast da ne prave nove socijalne slučajeve i da im sačuvaju krov nad glavom.

Koja će sudbina “Trudbenika” i njihovih radnika biti za sada ne znamo, ali ispratićemo.

Da podsetimo, “Trudbenik” je u stečaju, a 2008. godine država je prodala Draganu Kopčaliću.

Kopčalić je tada raskinuo sve dotadašnje Trudbenikove poslove i započeo da rasprodaje Trudbenikove nekretnine.

Nakon privatizacije su učestali pokušaji iseljenja radničkih porodica iz Trudbenikovih samačkih hotela na Novom Beogradu (u Bloku 70a) i Konjarniku, u kojima već decenijama žive Trudbenikovi radnici, doseljeni iz raznih delova bivše Jugoslavije u vreme dok je kompanija poslovala punim kapacitetom.

Privatizacija Trudbenika je jedna od 24 sporne privatizacije čije razrešenje traži Evropski parlament. Takođe, kršenje zakona i ugovora u privatizaciji Trudbenika su utvrdili i Savet za borbu protiv korupcije i Agencija za privatizaciju Republike Srbije. Još uvek nije pokrenut nikakav postupak za utvrđivanje odgovornosti i naknadu štete pričinjene preduzeću i radnicima.

 

 

Comments

comments