Društvo

(VIDEO) Novinar “Pinka” napao učesnika protesta u Nišu!

Aktivista Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je da ga je tokom današnjeg protesta u Nišu napao član ekipe emisije „Kontravizija“ TV Pink.

Upravo me je na protestu u Nišu napao novinar TV Pinka. Secate se ekipe emisije Kontravizija Lava Pajkica, koja je na protestima i ranije snimala i ismevala uglavnom starije ljude. Snimao sam ih dok pokusavaju da izvuku "smesne" odgovore od gradjana kada me je njihiv novinar napao i pokušao da mi otme telefon.Srećom uspeo sam da se odbranim bez većeg incidenta a policija je reagovala tako što je meni uzela podatke. Televizija Pink je i na protestima Ne davimo Beograd direktno učestvovala u organizaciji i pripremi incidenata pokušavajući da nas prikaže kao nasilnike.

Posted by Radomir Lazovic on Tuesday, April 10, 2018

Lazović je na Fejsbuku napisao da je do incidenta došlo dok je ekipa Televizije Pink anketirala građane na protestu organizovanom zbog najavljenog prenošenja vlasničkih prava nad niškim aerodromom s lokalne samouprave na državu.

PROČITAJTE JOŠ: (FOTO) KAKO JE SNS-OV BOT KRLE OPET ISPAO GLUP NA TWITTER-U

„Sećate se ekipe emisije ‘Kontravizija’ Lava Pajkića, koja je na protestima i ranije snimala i ismevala uglavnom starije ljude. Snimao sam ih dok pokušavaju da izvuku ’smešne’ odgovore od građana, kada me je njihov novinar napao i pokušao da mi otme telefon.“

Na snimku koji je Lazović objavio na Fejsbuku vidi se kako osoba koja je anketirala građane pokušava da mu oduzme mobilni telefon.

„Srećom, uspeo sam da se odbranim bez većeg incidenta, a policija je reagovala tako što je meni uzela podatke“, napisao je Lazović.

Lazović u izjavi za Cenzolovku navodi da mu je namera bila samo da zabeleži „ono što TV Pink već dugo radi na protestima protiv vlasti“.

PROČITAJTE JOŠ: BAJATOVIĆ PODELIO PARE ORTACIMA, GASOVODI STOJE NEZAVRŠENI!

„Na protestima Ne davimo Beograd uvek su bile prisutne njihove kamere kako bi zabeležile incidente iza kojih su stajali provokatori. Cilj ovakvih ’anketa’ TV Pink jeste ismevanje građana i time blaćenje samih protesta“, rekao je Lazović.

Na pitanje kako zna da su u pitanju članovi ekipe „Kontravizije“, sagovornik Cenzolovke je naveo da ih poznaje i podsetio na to da je sličnu anketu ekipa te emisije snimila na protestu opozicije prošle jeseni.

PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL: AJA KRTOLICA JUNG DOBILA 5 MILIONA IZ GRADSKOG BUDŽETA!

(Izvor: Cenzolovka.rs)

Comments

comments