Politika

(VIDEO): “Opozicija jedinstvenija nego ikad u poslednjih sedam godina”

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović ocenio je u Danu uživo da u SzS preovladava stav da vlast nema nameru da postigne sporazum. Ističe da niko nije bio protiv pregovora, iako su, kako kaže, svi sumnjali u njihov ishod. “Opozicija je jedinstvenija nego ikada u poslednjih sedam godina”, kaže Veselinović.

Govoreći o bojkotu, kaže da SzS ima zajednički stav, kao i da taj stav nije od juče.

PROČITAJTE JOŠ: “SOROŠ LAŽNIM IZBORIMA ŽELI DA OBEZBEDI VUČIĆU JOŠ JEDAN MANDAT DA PRIZNA KOSMET”

“Taj stav SzS je praktično od dana usvajanja zajedničkih uslova u decembru i potpisivanja Sporazuma sa narodom, a naročito nakon donošenja nalaza stručnog tima koji je formirao protest Jedan od pet miliona. U svim dokumentima koje smo potpisali stoji da ćemo učiniti sve da se izborimo za slobodne i poštene izbore i ukoliko režim ne bude pristao na to, da ćemo izbore bojkotovati, da ih nećemo priznati, da ćemo ih smatrati rušenjem ustavnog poretka, jer će biti organizovani mimo ustavnih normi koje važe u zemlji”, kaže Veselinović.

Loading…

Kako kaže, na okrugli sto je bilo primedbi, koje su, kako kaže, s jedne strane opravdane, ali nisu zavisile od njih.

“To je zatvaranje sastanka za javnost. Ne vidim da je tu krivica toliko na nama, mada možemo da prihvatimo eventualno sugestiju, da kažemo da nećemo učestvovati ako ne bude obaveštena javnost. U ovom drugom delu, da ćemo razgovarati, to smo uvek pričali, pozivali na dijalog, da bi se obezbedili slobodni i pošteni izbori, jer od toga zavisi sudbina Srbije”, kaže Veselinović (na slici ispod).

Kako kaže, u svim sukobima ne možete da birate sa kim ćete razgovarati sa suprotne strane, ali dodaje da su imali vremensku distancu i vremenski rok.

Govoreći o okruglom stolu, kaže da “taj sastanak može biti potvrda uverenja da sa druge strane nemaju ozbiljnog sagovornika”.

“Naročito imajući u vidu ono što su nakon sastanka izjavljivali pojedini predstavnici režima. Da li vlast na taj način želi da spusti cenu naših uslova, mogao bih i to prihvatiti, da je to taktička igra, međutim, ja zaista mislim da oni nemaju nameru da bilo kakav sporazum koji će imati u vidu ključne zahteve opozicije postignu”, kaže Veselinović.

Kaže da “u Savezu za Srbiju preovladava stav da vlast nema nameru da postigne sporazum”.

PROČITAJTE JOŠ: UŽAS U NOVOM SADU: ZBOG IZVRŠITELJA POLILA STAN BENZINOM!

“Opozicija je jedinstvenija nego ikada u poslednjih sedam godina. Prvi put je u ponedeljak sedela celokupna opozicija”, kaže on.

Ističe da niko nije bio protiv pregovora, iako su, kako kaže, svi imali sumnju u njihov ishod.

“Niko nije rekao nemojte ići na sastanak, jer svi imaju u vidu opasnost da ćemo biti optuženi da ne pregovaramo”, kaže.

Kako kaže, po pitanju bojkota nema nikakve tajnovitosti.

“Imamo tri grupe političkih činilaca. Jedna grupa je dve trećine političkog bloka opozicije, smatra da treba doneti odluku o bojkotu što pre u nekom narednom periodu, jedna smatra da tu odluku treba doneti poslednjeg dana. Ako saberemo prvu i drugu grupu, tu je 90 odsto opozicionog korpusa, imajući u vidu da i građani izražavaju veću želju za bojkotom, potpo shvataju situaciju u kojoj se nalazimo, mislim da nećemo imati problem u opoziciji”, kaže Veselinović.

Ističe da “vlast ne dozvoljava ni minimalnu šansu opoziciji da na ovim izborima pobedi”.

“Ne smemo da ponovimo grešku i da se povlačimo zarad pojedinačnih ličnih ili stranačkih interesa, jer će nas to skupo koštati”, zaključio je Veselinović.

PROČITAJTE JOŠ: AIR SERBIA OPET U MINUSU, DRŽAVA POKLONILA 21 MILION EVRA!

(izvor: N1)

Comments

comments