Društvo

(VIDEO): Podmladak SNS-a napravio incident na protestu u Nišu

Potvrđeno je da je grupa zbog koje je prvi put reagovala policija od kada se održavaju protesti u Nišu sačinjena od mlađih aktivista vladajuće stranke. Dok su niški odbornici Srpske napredne stranke u petak zaključali gradsku Skupštinu i ostali da je brane od opozicionara, opozicionari na protestu pored parlamenta nisu ni prošli, a jedini incident tog dana izazvali su upravo članovi SNS-a.

PROČITAJTE JOŠ: NAJAVA IZDAJE: MAJA GOJKOVIĆ NAJAVILA SEDNICU SKUPŠTINE O KiM

Ni na jednom od 13 protesta “1 od 5 miliona” u Nišu nije bilo incidenata, do ovog petka. Govor lidera Dveri Boška Obradovića pokušala je da prekine grupa od desetak mlađih ljudi uz uzvike “fašisto, fašisto” i “lopove, lopove”. Reakcija redara i policije bila je brza, pa je sprečen sukob neistomišljenika i veći incident.

Snimci sa protesta, fotografije sa stranačkih aktivnosti SNS i izvori iz vladajuće stranke potvrđuju da je reč o mladim naprednjacima. Do sada su identifikovani Dušan Pujović, Miloš Potić, Vuk Mladenović, Milutin Jevtić, Miloš Stanković (na slici ispod), a za još jednog postoje indicije, ali nije potvrđeno da jeste član SNS-a.

Potić je koordinator Kancelarije za mlade Panteleja, piše i na sajtu ove Opštine, a pojedini izvori kažu da i Mladenović radi u Kancelariji za mlade, ali Opštine Medijana. Cela ekipa osim što je zajedno uslikana u petak, ima i više drugih zajedničkih fotografija sa stranačkih aktivnosti. U stranci ih prepoznaju kao “mlađu i vrednu ekipu”, koja je i ranije učestvovala u brojnim aktivnostima, ali ne ovakvim.

Pored brojnih pokušaja, novinari Južnih vesti nisu stupili u kontakt sa učesnicima događaja.

zvor iz Srpske napredne stranke, kao i više bivših članova, kažu da odluku o slanju SNS omladinaca na protest opozicije nije mogao da donese niko iz gradskog rukovodstva stranke, već neko iz vrha.

Poslali decu, katastrofa! To su dobra deca i ne znam zašto im to rade. Ne mogu da verujem da su njih poslali, mislim, bili su dobra deca – kaže izvor iz SNS.

“Decu SNS-a” poverenik Zvezdan Milovanović zasad ne priznaje. Nije, međutim, ni negirao da su navedeni mladići članovi stranke, ali insistira na tome da ih niko iz stranke nije poslao da izazivaju incidente.

PROČITAJTE JOŠ: “AKO VLAST ODBIJE DIJALOG, BLOKIRAĆEMO CELU SRBIJU”!

Stranka ne stoji iza ove akcije i sve što je neko radio, radio je samoinicijativno. Niko ništa nije organizovao – navodi Milovanović.

Članica Glavnog odbora SNS Dragana Sotirovski kaže da ne poznaje mlađu ekipu stranke u Nišu, da sumnja da su članovi SNS, ali takođe izričito tvrdi da stranka nije imala bilo kakav razlog da šalje decu da prave incidente.

Nismo nikakav kontramiting organizovali tog dana, niti bilo šta po tom pitanju. Što bi stranka organizovala tako nešto. Nikad dosad nije bilo, što bi bilo sad? Drugo, i da je neko član, kako tvrdite, mada čisto sumnjam, nikad niste zasigurno šta će neko da napravi na ulici – kaže Sotirovski.

Dodala je i da će oni verovatno snositi posledice za takvo ponašanje, ako jesu članovi stranke.

Da jesu, potvrđuju osim objava niškog SNS-a i više izvora Južnih vesti.

Verujte mi da niko u SNS-u nije srećan zbog ovog što se dešava. Nisu bili srećni ni odbornici zaključani u Skupštini, ni ova deca koju su slali na protest da izazovu incident – kaže niški naprednjak.

Podsetimo, politički petak u Nišu bio je vrlo buran. Tog popodneva odbornici SNS i koalicioni partneri zaključali su se u gradski parlament, a u večernjim satima na protestu opozicije došlo je u 2 navrata do incidenata i gužve.

PROČITAJTE JOŠ: ZAHVALJUJUĆI VUČIĆU SRBIJA JE IZGUBILA NAJMANJE 10 MILIJARDI EVRA INVESTICIJA!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments