Društvo

(VIDEO) PROTESTI ŠIROM SRBIJE: I večeras šetali Kragujevac, Jagodina, Brus, Bačka Palanka…

Građanski protesti „1 od 5 miliona“ koji se od 30. novembra održavaju jednom nedeljno u više od 50 gradova Srbije, nastavljaju se i večeras u nekoliko gradova i opština.

Protesti se večeras održavaju u Kragujevcu, Novom Pazaru, Jagodini, Brusu, Smedervskoj Palanci, Bačkoj Palanci, Batočini…

Kragujevac

Na građanskom protestu „Jedan od pet miliona“ koji se po deseti put održava u Kragujevcu govore sociolog Jovo Bakić, urednica Radija Zlatousti Gordana Jocić i urednik Kragujevačkih novina Miroslav Jovanović.

Okupljanje je počelo u 18 sati na platou kod Robne kuće, a posle protestne šetnje centralnim gradskim ulicama govornici su se obratiti ispred Prve gimnazije.
Kako su preneli lokalni portali, u šetnji učestvuje i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti Savo Manojlović.

Brus

Šesti protest „Jedan od pet miliona“ u Brusu počro je u 19 časova.

Građanima se obraćaju organizator protesta u tom gradu Aleksandar Grbić i jedan od organizatora beogradskog protesta Lazar Đurović.

Građani Brusa koji se okupljaju na protestu „Jedan od pet miliona“ podržavaju zahteve beogradskog protesta, traže da opozicija dobije prostor u medijima, da se obezbede fer izborni uslovi, da se spreči bahatost vlasti i revanšizam koji vlada. Među zahtevima je i ostavka predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutke.

Smederevska Palanka

Kako su organizatori ranije najavili skup se organizuje na standardnom mestu – kraj fontane.

Govore Lora Radovanović, nastavnica engleskog jezika i freelancer i Petar Mitov, aktivista i student Pravnog fakulteta iz Beograda, prenosi portal Podunavlje.info

(Izvor: Infobrif)

Comments

comments