Društvo

(VIDEO): Sala zbog koje je otkazana debata u Nišu DAN POSLE “havarije” potpuno uređena

Dan nakon otkazivanja debate o slobodi medija niški odbornik Srđan Nonić snimio je salu u kojoj se, kako su rekli iz New City hotela, desila havarija. Sa ulice, prostor izgleda potpuno uređeno i ne mogu se videti posledice poplave niti bilo kakve nepogode.

Dan pre nego što je nastao snimak, iz hotela su Institutu za evropske poslove otkazali ovaj prostor za debatu koju je trebalo da moderira Olja Bećković, a učestvuju Čedomir Čupić, Milojko Pantić, Vesna Mališić i Ivan Ivanović. Obrazloženje je bilo – sala je poplavljena zbog havarije.

PROČITAJTE JOŠ: LAŽIRANO ISTRAŽIVANJE O REJTINGU SLUŽI HRABRENJU SNS-A

Debata je trebalo da se održi u ponedeljak 22. aprila u 19 sati. Sledećeg dana oko 13 sati, kako kaže odbornik Niške inicijative Nonić, kroz prozor je snimio salu.

To je sala koja je otkazana za tribinu koja je trebalo da se održi u hotelu New City, navodno poplavljena. Evo vidi se spolja da nije poplavljena, sve je u redu sa salom. Još jedna laž raskrinkana – čuje se Nonić na snimku.

Da su upravo ovu salu rezervisali za debatu, potvrdili su iz Instituta za evropske poslove, odakle su odmah posumnjali da je reč o havariji, već da je posredi sabotaža događaja. Kažu da je to bio jedini prostor u hotelu koji je mogao da primi sve najavljene goste.

Imali smo najavljenih 200 gostiju, prijavljenih 529, a to je jedina sala koja moze da ih primi. Zaključak je jasan. U hotelu postoje dve sale – Banket/Grand sala sa sa do 300 mesta i Metropoliten sala do 120 mesta. Na osnovu Ugovora o zakupu, mi zakupljujemo Banket/Grand salu – naveli su iz Instituta.

PROČITAJTE JOŠ: OPŠTINA DIMITROVGRAD PROTIV MALIH HIDROELEKTRANA!

Tončev, koji je i ranije negirao da je reč o cenzuri, sada prilaže slike za koje tvrdi da potvrđuju kvara i kaže da je havarija u sali bila otklonjena do 15 sati, od kada je bila spremna za debatu.

To je jedna od sala u hotelu i u toj sali je bila havarija koja je do 15 sati otklonjena i bila spremna za debatu, i organizatori su obavešteni. Druga sala je bila zauzeta, a u holu nisu mogli da drže debatu jer je hotel pun gostiju i ja kao vlasnik nisam bio obavešten već to radi menadžment hotela. Još jedanput vam kažem da goste ne biramo po političkoj orijentaciji – napisao je Tončev.

Novinarki je poslao fotografije na kojima su otvor na plafonu kroz koji se vidi cev, nakvašen etison, merdevine i pokvašen najlon, a na jednoj je i čovek koji pruža ruke ka cevima u plafonu.

Podsetimo, da je poplava samo izgovor, a debata otkazana upravo zbog govornika, smatraju i Olja Bećković i Ivan Ivanović, kao i organizatori događaja koji su rekli da nije izuzetak, već pravilo da se javni prostori zatvaraju za njihove debate, što se već dogodilo i u niškom Simfonijskom i Oficirskom domu.

Kao pritisak i brutalno nasrtanje na slobodu ovaj slučaj su ocenili iz Demokratske stranke.

PROČITAJTE JOŠ: (VIDEO) KOMUNALNA POLICIJA I INSPEKTORI POKUŠALI DA ZAUSTAVE BLOKADU TRGA!

(izvor: juznevesti.com)

Comments

comments