Politika

(VIDEO) Terzić opet “briljirao”: Aerodrum je prošlost, sada znamo šta sve može JEDNA KAP ulja!

Posle svečanog otvaranja semafora, kao i objašnjenja da Kraljevo želi “aerodrum”, gradonačelnik ovog grada Predrag Terzić objasnio je svojim sugrađanima kako je došlo do pojave mrlje od ulja u reci Ibar.

To je bila i zgodna prilika da se prošire vidici, pa su oni koji su ga slušali mogli da saznaju kako dolazi do zamućenja vode, i koja je količina ulja za to potrebna.

PROČITAJTE JOŠ: KO BI NORMALAN VOLEO DA SRETNE VUČIĆA U KAFANI?!

– Nije oticala nafta, nije oticala nafta u velikoj količini, radi se o otpadnom ulju. Ali crna boja koju vidite, nastaje tako što jedna kap ulja može da zamuti nekoliko stotina litara vode – objasnio je Terzić za lokalnu televiziju.

Ujedno, iz kabineta gradonačelnika Kraljeva rekli su da je tačno da se u noći između subote i nedelje dogodio ekološki akcident i da je gradonačelnik u ponedeljak na proslavi Dana policije, a pre toga konsultujući se sa Odeljenjem za vanredne situacije dao izjavu u kojoj je rekao da je iz bureta iscurelo deset litara ulja.

– Time su demantovane spekulacije da se radi o buretu nafte koje je iscurelo u Ibar. Izjava koja kruži društvenim mrežama je izvučena iz konteksta, skraćena i metafora je iskorišćena i pretvorena u izjavu – kažu iz kabineta gradonačelnika.

PROČITAJTE JOŠ: UMESTO MAJE KULTURU UZIMA JELENA TRIVAN, IRENA MENJA ŠOFERA ZOKIJA?!

Inače, mrlja od ulja u Ibru pojavila se pre četiri dana na gradskoj plaži. Ulje je bilo uskladišteno u plastičnoj cisterni, a najverovatnije je iscurelo kada su lopovi pokušali da ga istoče, misleći da je reč o nafti. Iako je teren na kome se incident desio očišćen, izvesna količina je najverovatnije završila u kanalizaciji, a odatle i u Ibru.

Očekivano, prvi čovek Kraljeva je i ovim objašnjenjem uzburkao društvene mreže, koje su se, ponovo, bavile njegovim “bravurama”.

Epizoda sa uljem nije prva u kojoj Terzić pokazuje svoje “zavidno” znanje. Pre mesec i po dana, on je u jeku rasprava o tome da li niški aerodrom treba “prebaciti” na državu, republičkim vlastima velikodušno ponudio kraljevački, kako je rekao “aerodrum”. Inače, reč je o aerodromu “Morava”, koga je Terzić uporno nazivao “aerodrum”.

Ovo nije prvi put da mediji pišu o Terziću, kome nije strana ni tuča po ulicama. Naime, on je pretukao izvesnog Nikolu Kovinića jer ga je na društvenim mrežama prozvao da je budžetski novac “izvlačio” u stranačke svrhe.

PROČITAJTE JOŠ: PODRŠKA PAUNOVIĆU: DOSTA JE SNS-OVOG NASILJA NAD PARAĆINOM!

(izvor: blic.rs)

Comments

comments