Politika

Trener hoće da smeni predsednika opštine, tvrdi da ima podršku Vučića!

Novi sukob u redovima naprednjaka, verovatno najbizarniji do sada.

Ono što nije pošlo za rukom političkim neistomišljenicima aktuelnog gradonačelnika Vranja dr Slobodana Milenkovića iz redova vladajućeg SNS, učinio je tvorac „fudbalskog čuda“ Dragan Antić sa fudbalerima Dinama.

PROČITAJTE JOŠ: PODRŠKA ZA PAUNOVIĆA: DOSTA SNS-OVOG MALTRETIRANJA PARAĆINA!

Klub se plasirao pod rukovodstvom Antića u Superligu Srbije, što je ovom fudbalskom radniku i takođe članu naprednjaka dalo još jači vetar u leđa da se obruši na gradonačelnika.

– Sramota je da se gospodin Milenković nije setio da čestita fudbalerima na istorijskom uspehu. Bojkotovao je i našu proslavu, a to je samo kruna ignorisanja „projekta“ Superliga od njegovog početka, kada nismo dobili ni dinara za funkcionisanje kluba, zbog čega smo organizovali i proteste u Vranju, rekao je Antić (na slici ispod) novinarima. On nije propustio da pohvali narodnog poslanika SNS Slavišu Bulatovića, kao i naprednjačke kadrove u JP Vodovod, Novi Dom i direktora Kompanije Jumko i zahvali im se na podršci.

– Sramota je da nemamo stadion u Vranju, pa da naše superligaške utakmice igramo u Surdulici ili Nišu. Zna se ko je za to najodgovorniji, ali predsednik Vučić zbog koga sam i postao član SNS je uz nas, ističe trener Dinama.

PROČITAJTE JOŠ: UMESTO MAJE KULTURU UZIMA JELENA TRIVAN, IRENA MENJA ŠOFERA ZOKIJA?!

Izvor Danasa iz redova SNS priznaje da je kroz najavljenu „diferencijaciju kadrova“, došlo do određenih „podela u rukovodstvu SNS“ te da je gradonačelnik dr Slobodan Milenković u „defanzivnoj poziciji“.

– Mi kao najjača stranka u Vranju, daleko smo od bilo kakvog raskola, a svačiji rad se nalazi na proveri pa i gradonačelnikov. Sigurno je jedno, ukoliko do smene dođe, to će biti usaglašeno sa partijskom centralom u Beogradu, a neće biti potez ovog ili onog pojedinca ili neke grupe neistomišljenika, kategoričan je jedan od funkcionera u Gradskom odboru SNS koji je želeo da ostane anoniman.

Ukoliko dođe do smene Milenkovića, za šta koalicija oko SNS u gradskom parlamentu ima većinu, na tu funkciju mogao bi da dođe kao „najozbiljniji kandidat“ aktuelni generalni sekretar Gradskog odbora SNS Goran Đorđević, koji obavlja funkciju direktora JP Vodovod. Vranjski naprednjaci ipak su svesni i činjenice da ne raspolažu kadrovskim kapacitetima koji bi u najboljoj meri zadovoljili po profilu stručnosti rukovodeća mesta u javnim preduzećima i ustanovama i otuda će morati da pažljivo povlače poteze sa kadrovskim promenama. To još uvek ide u prilog gradonačelniku Milenkoviću i delu njegovih pristalica, uglavnom članova Gradskog veća, što bi moglo da u narednom periodu amortizuje namere ljudi iz stranke da ubede partijsku centralu da pokrene postupak njegovog razrešenja. Tako je fudbalska priča iz Vranja postala možda i ključni „okidač“ za mnogo žešću „političku utakmicu“ između samih naprednjaka u centralnoj opštini juga Srbije. Sve donekle pojašnjava i izjava našeg izvora iz ovdašnjeg SNS.

– Svi smo svesni činjenice ko označava kraj utakmice posle zaustavnog vremena, ili produžetke. U našoj stranci to je svima potpuno jasno, i meni, ali i gradonačelniku Milenkoviću, zaključuje naš izvor.

Stadion, budžet, hotel, pozorište…

Pored još uvek nerealizovanog projekta rekonstrukcije gradskog stadiona, koji se finansira iz IPA fondova EU, gradonačelniku Vranja (na slici iznad) stavlja se na teret i loše stanje finansija, konstantno kreditno zaduživanje, slabo interesovanje za proces prodaje hotela, sporost radova na rekonstrukciji pozorišta, „surovost“ prilikom uklanjanja kioska u gradu, kadrovski problemi u upravi Vranjske Banje.

PROČITAJTE JOŠ: KO BI NORMALAN ŽELEO DA SRETNE VUČIĆA U KAFANI?!

(izvor: danas.rs)

Comments

comments