Politika

(VIDEO) Vučić najavljuje IZDAJU pričajući o STAROM RIMU

U Skupštini Srbije održava se sednica o Kosovu i Metohiji. Aleksandar Vučić se obraća povodom Kosova. Poslanici opozicije koji bojkotuju rad parlamenta ne prisustvuju sednici.

Podsetio je da su Rimljani pokoravali Ilire i Dalmate do 395. godine, a da posle vlada Vizantija oko 550 godina.

„Na Zapadnom Balkanu danas živi 7,4 miliona Srba, ako pitate Srbe oni bi rekli devet miliona, ovo je tačna informacija, a Albanaca četiri miliona“, rekao je predsednik Srbije i izneo podatke da će 2100. Albanaca biti za četiri miliona više, a Srba zbog negativnog prirodnog priraštaja tri miliona manje.

„Obraćanje ću da započnem važnim pitanjem. U šta verujemo? U laž ili istinu? Bez tog odgovora nećemo znati za šta smo sposobmi. Gde su granici naše stvarnosti, gde je Kosovo gde Metohija. Ko njima upravlja?“, rekao je Vučić na početku svog obraćanja, a potom citirao Njegoša i Isidoru Sekulić.

Na Kosovu su se smenjivale razne vlasti, Srbi od 1389. do 1912. nisu vladali Kosovom, a ne vladaju ni od Kumanovskog sporazuma

Predstavljajući istorijski kontekst vlasti nad teritorijom Kosova i Metohije, Vučić je kazao da Srbi posle 1389. godine opet vladaju tim prostorom od 1912. i Balkanskih ratova do, uslovno govoreći, 1999. godine i Kumanovskog sporazuma od kada kako je rekao, Kosovom i Metohijom upravljaju Albanci i deo međunarodne zajednice koji je podržao kosovsku nezavisnost

– U sedmom veku dolaze slovenska i srpska plemena na teritoriju današnjeg KiM, od 960. do 1080. na toj teritoriji su se za prevlast borili Vizantija i različiti srpski vladari. Sprski vladari na KiM od 1200. do 1389. godine. Turci zatim do 1912. godine. Srbija vlada na KiM od 1912. zajedno sa Albancima, koji nisu bili zadovoljni, do 1999. godine. Ovalo ili onako, od Kumanovskog sporazuma upravljaju upravljaju međunarodna zajednica i Albanci i deo međunarodne zajednice koji je bio podrška stvaranju nezavisnog Kosova”.

Kako je rekao, demografski podaci u poslednjih 120 godina pokazuju kako se menjao dramatično broj Srba:

Na KiM je 1455. živelo oko 98 odsto Srba, zatim 1871. živelo 32 odsto Albanaca, 64 odsto Srba, zatim dolaze srpsko- turski ratovi i tada najdramatičnije g gubimo broj Srba i prvih put 1899. Arbanasi predstavljaju većinu sa 48 odsto a Srbi sa 44 odsto.

(Izvor: NSPM)

Comments

comments