Politika

(VIDEO) Vučićev bezobrazluk – namerno lagao o broju Srba na Kosmetu!

Dokle je Aleksandar Vučić spreman da ide da bi opravdao svoju izdaju Kosova i Metohije?

Nažalost, svakog dana svedoci smo novih laži i uvreda zdravom razumu, a sada je apsolutno uhvaćen u laži.

Iako se predsednik Srbije Aleksandar Vučić često pred beogradskim novinarima predstavlja kao dobar poznavalac prilika na Kosovu, da zna svako srpsko selo, činjenice govore da u stvarnosti u mnogim slučajevima to i nije baš tako. Najnoviji primjer je izlaganje predsednika Srbije o broju srpskih kuća u Čaglavici, Bresju i Kosovu Polju, gde je u javnost izneo ni približno tačne podatke, prenosi KoSSEv.

Portal podseća da je Vučić prije nekoliko dana izjavio da bivša vlast i opozicija žele da „Srbija bude talac Kosova“.

„Oni žele da zadrže svoju virtuelnu priču, ne razmišljajući o tome da je na Kosovu sve manje Srba. U Čaglavicu kad odete, nema još 20 kuća srpskih. U Bresju skoro nikog, u Kosovu Polju nikog, nikog,“ rekao je tada Vučić.

Međutim, ekipa Glasa Amerike nije bila lena i obišla je sva tri mesta koje je pomenuo prvi čovek Srbije.

U Čaglavici je za nepunih sat vremena izbrojala sve srpske kuće. Računica kaže da ih ima tačno 152 a ne 20, kako tvrdi Vučić. To su ovoj ekipi potvrdili i sami meštani.

„Ima nas više od 150 domaćinstava. Jes’ da je i prodaja bila, ali sveštenik kad dolazi, gde osveštava, porodice za slave i ostalo, isto, njegova izjava da ima više od stotinu, preko 150 kuća i jače“, izjavio je Tomislav Tanasković.

U selu Bresju, za koje je Vučić rekao da „nema skoro nikog“ i dalje žive Srbi.

Srpski predstavnik sela Miroslav Veličković kazao je za VOA da je iznenađen izjavom predsednika Srbije.

„40 je srpskih kuća, a ne skoro nijedna, kako tvrdi Vučić, i isto toliko porodica koje žive u ovom selu, što je preko 100 ljudi.

Ima Srba u Bresju. ‘Ajde da vidimo kako, na koji način da nađemo način da povratimo i one koji su živeli ranije da se vrate,“ rekao je Veličković.

Za Kosovo polje, kazao je „nema nikog, nikog“.

Međutim, samo u takozvanim bijelim zgradama, u Mašinskom parku, u svojim stanovima, živi 20 porodica. I u drugim delovima Kosova polja živi više od 10 porodica, prenosi KoSSev.

„Iz Beograda ovde nikada nije bio, što je nama veoma teško kada kažu da u Kosovu Polju nema Srba.

U Kosovu polju ima Srba i biće Srba.

Pogledajte i video snimak:

Comments

comments