Društvo

Da li je Dodik normalan?! “Davoru nije ugašena krsna slava, ima još jednog sina”

Milorad Dodik danas se oglasio o smrti Davida Dragičevića. Dodik je za portal “Telegraf” izjavio da je celi taj slučaj ispolitizovan, ali Dodikov intervju bio je pun kontradiktornosti i “niskih udaraca”.

Prvi čovek Srpske išao je toliko daleko da je gubitak deteta omalovažio rekavši da se Davoru Dragičeviću krsna slava nije ugasila jer, kako kaže ima još dece. Kao da ovaj prerano ugašen život i nerazjašnjena smrt nikome nisu bitni i važni.

“Taj otac dođe na Skupštinu i kaže ‘ugasili ste mi slavsku svijeću’, a ima još jednog sina. Ima sina iz prvog braka. A kaže ‘ugasili ste mi slavsku svijeću’.

Niko ne može da potvdi da je uopšte ikad slavio slavu. Išlo se na manipulaciju emocijama, u kojima se pokušava da se napravi to. Kada on čuje ovo, on će smatrati da sam ja saučesnik, zato što kažem ‘alo, čoveče, kako možeš doći pred parlament i čitavoj javnosti reći ugasili ste mi slavsku sveću, a imaš sina’. Imaš sina, imaš ćerku”, navodi Dodik.

Dodik tu nije stao. Pokušao je da uđe i u strukturu porodice Dragičević pa je tako krivce tražio u razvodu roditelja i ne tako skladnoj porodičnoj idili.

“Ta porodica je nažalost odrasla u nekim uslovima, koji su malo neuobičajni. Majka se udala za drugog čoveka i odvela ćerku i stavila toga pokojnika sa 12-13 godina. U najozbiljnim godinama, najtežim godinama za odrastanje”, kaže Dodik.

Dodik se usudio da porodicu Dragičević i svu njihovu patnju uporedi sa svojom porodicom – ni manje ni više nego idiličnom.

“Ceo život sa svojom suprugom činim da se pobegne od poroka, da ih formiram kao ozbiljne ljude. Moja ćerka danas ima četvoro dece, moj sin ima jedno i već čeka drugo. Ozbiljni su ljudi, bave se svojim poslovima”, otkrio je Dodik.

Govorio je i o radu Tužilaštva u slučaju Dragičević. Niz kontradiktornosti izašao je iz usta predsjednika Srpske. Od toga da on ne može da utiče na tok istrage.

“Podstičem Tužilaštvo i Sud da to čine i želeo bih da se to se to što pre razreši ukoliko je to moguće. Ili nije moguće. Ja nisam tužilac”.

Do toga da bi zatražio da dođu drugi tužioci.

“Ako Tužilaštvo nije sposobno, ja sam spreman da napravimo apel da dođe tužilac iz Austrije ili odakle oni hoće, da se pridoda timu i da se pokuša pronaći jedna objektivna istina.”

“Kada sam rekao ocu, `evo promijeniću sada ekipu, hoćete li otići sa Trga, rekao je da neće`”, kaže Dodik.

Ali je i Davor Dragičević izričit u svojoj namjeri – na Trgu smo do konačne istine.

(Izvor: BN)

 

Comments

comments